Pasta ar kūpinātu lasi (Pasta con salmone affumicato)

Food_Pasta_salmone affumicato

10 minūšu laikā pagatavojams pirmais ēdiens, kas vienlaikus ir maigs un pikants.

Tā galvenās sastāvdaļas ir kūpināts lasis un saldais krējums un to pēc vēlēšanās var papildināt ar zaļajiem zirnīšiem, ķirštomātiņu pusītēm, smalkās strēmelītēs sagrieztiem cukini vai citronu miziņu, svaigiem spinātiem. Pamēģiniet!

Nepieciešams (4 pers.):

  • 320 gr pastas (farfalle, penne, tagliatelle);
  • 200 gr kūpināta laša, sagriezta nelielos gabaliņos;
  • 150 ml saldā krējuma (var aizstāt ar Philadelphia sieru);
  • 50 ml degvīna (pēc vēlēšanās);
  • 1 sīpols vai puravs, smalki sakapāts;
  • dilles vai bunte svaigu pētersīļu, smalki sakapāti;
  • olīveļļa;
  • sāls, pipari.

Pagatavošana:

  • vieglā sālsūdenī liek vārīties pastu līdz tā ir gandrīz gatava (pietrūkst 2 – 3 minūtes);
  • tikmēr uz pannas nelielā daudzumā olīveļļas pavisam viegli apcep sīpolu. Ja izmanto spinātus, tad šis ir īstais brīdis – tos pievieno sīpoliem un apcep, kamēr izdalās viss liekais šķidrums (vislabāk to darīt atsevišķā pannā). Pēc tam pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu lasi un turpina cept 2 – 3 minūtes. Pārslaka ar degvīnu un ļauj tam izgarot. Pievieno saldo krējumu un turpina sautēt, pēc vajadzības pievienojot ūdeni, kurā vārās pasta;
  • kad pasta ir gandrīz gatava, pievieno to mērcei un visu nepārtraukti maisot, turpina sautēt vēl apmēram 2 minūtes. Pēc vajadzības pievieno ūdeni, kurā vārījās pasta;
  • pasniedz tiklīdz gatavs pārkaisītu ar svaigi maltiem melnajiem pipariem un sasmalcinātām dillēm vai pētersīļiem (vai pāris piparmētru lapiņām) vai kārto viegli ietaukotā un ar rīvmaizi izkaisītā cepamajā traukā, virspusi pārkaisa ar rīvmaizi un rīvētu parmezāna sieru un uz 10 minūtēm liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī grila režīmā 180 – 200 0C temperatūrā.

Labu apetīti!

Pasta con salmone affumicato

One Trackback to “Pasta ar kūpinātu lasi (Pasta con salmone affumicato)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: