Tumšās šokolādes bumbiņas ar žāvētiem augļiem un riekstiem (Palline di frutta secca al cioccolato)

Food_Palline di frutta secca al cioccolato

Žāvēti augļi, rieksti un tumšā šokolāde …. trīs galvenās sastāvdaļas, no kurām ļoti īsā laikā iespējams pagatavot Ziemassvētku periodam īpaši piemērotu našķi vai skaistu dāvaniņu sev tuviem cilvēkiem.

Pamēģiniet, jo tās ir ne tikai viegli un ātri pagatavojamas, bet arī ļoti garšīgas un katreiz var mainīt augļu – riekstu proporcijas un pievienot dažādas garšvielas.

Dekorē pēc vēlēšanās – ar pretējas krāsas šokolādi (piem., tumšās šokolādes bumbiņas ar kausētu balto šokolādi, un otrādi), riekstiem, žāvētu augļu sukādēm, kaltētu augļu ziedlapiņām, u.c.

Nepieciešams (apm.40 gab.):

  • 350 gr žāvētu augļu (piem., vīģu, dateļu, aprikožu, plūmju, rozīņu, ķiršu, dzērveņu);
  • 100 gr riekstu (piem., lazdu riekstu, valriekstu, mandeļu, pistāciju, indijas riekstu), viegli apgrauzdētu;
  • 1 – 2 ēd.k. medus, ruma, aromātiska liķiera vai svaigi spiestas apelsīnu / citronu sulas;
  • garšvielas pēc vēlēšanās – kanēlis, ingvers, muskatrieksts, krustnagliņas, rīvēta apelsīna miziņa;
  • 100 gr šokolādes pēc izvēles: tumšā, piena, baltā;
  • dekorēšanai – rieksti, citrusaugļu sukādes, kokosriekstu skaidiņas, žāvētas ziedlapiņas, u.c.

Pagatavošana:

  • uz pannas apgrauzdē riekstus. Atdzesē un sakapā parupjos gabalos;
  • viegli sasmalcina (sablenderē) žāvētos augļus. Pievieno medu vai liķieri un riekstus un visu sastrādā viendabīgā masā. Ja vēlas, pāris gabalus var atstāt nedaudz lielākus;
  • no iegūtās masas ar viegli miklām rokām veido nelielas bumbiņas, kuras kārto traukā, kas izklāts ar cepamo papīru. Traukam jābūt tik lielam, lai pēc tam to varētu ievietot ledusskapī!;
  • uz pāris stundām ievieto ledusskapī;
  • šokolādi sasmalcina un, nepārtraukti maisot, izkausē ūdens peldē. Es to darīju nelielā keramikas krūzītē;
  • viegli uzdurot uz koka irbulīša, katru bumbiņu pilnībā iemērc šokolādē un, pēc tam notecinot lieko šokolādes daudzumu, kārto traukā, kas izklāts ar cepamo papīru. Kamēr šokolāde vēl nav sacietējusi, dekorē pēc vēlēšanās;
  • uz pāris stundām ievieto ledusskapī;
  • pasniedz pēc vēlēšanās – uz šķīvja vai iepakotu skaistos dāvanu maisiņos. Uzglabā slēgtā traukā!

Labu apetīti!

Palline di frutta secca al cioccolato (1)Palline di frutta secca al cioccolato (2)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: