Grilētas paprikas salāti (Insalata di peperoni arrostiti)

Food_Insalata di peperoni arrostiti

Grilētas paprikas salāti (itāļu val.: insalata di peperoni arrostiti) ir viens no ātrākajiem veidiem, kā pagatavot lielisku dārzeņu piedevu pie gaļas vai zivs ēdieniem.

Nepieciešams (4 pers.):

  • 6 – 8 saldie pipari, ideālajā variantā dažādu krāsu – sarkani, dzelteni, zaļi;
  • 2 – 3 ķiploku daiviņas;
  • smalki sakapāti pētersīļi;
  • 2 vidēji lieli citroni;
  • olīveļļa;
  • šķipsiņa sāls un aso piparu.

Pagatavošana:

  • nomazgā piparus, nosusina un veselā veidā liek cepties uz grila vai cepeškrāsnī 250 grādu temperatūrā, ik pa laikam apgriežot otrādi, līdz tie no abām pusēm kļūst melni, it kā sadeguši;
  • tiklīdz tie ir gatavi un vēl karsti, ievieto papīra tūtā (vai pārtikas plastmasas maisiņā) un aizvērtā veidā ļauj nostāvēties apmēram 15 minūtes (tas ļaus vēlāk vieglāk nolobīt ādu);
  • atbrīvo no melnās, sadegušās ādas, to novelkot ar pirkstiem vai katru piparu pa vienam apliekot ar virtuves papīra dvieli un tad, to piespiežot un saņemot ar visu sauju, savelkot un novelkot ādu). Atbrīvo no sēkliņām un pēc tam saplēš vai sagriež nelielās strēmelītēs;
  • kārto traukā un pārslaka ar mērci, kas pagatavota no olīveļļas, svaigi spiestu citronu sulas, sasmalcinātiem ķiplokiem, pētersīļiem, sāls un čili pipariem;
  • ļauj pāris minūtes nostāvēties un pasniedz siltus vai aukstus!

Labu apetīti!


Food_Grilled pepperPeperoni arrostiti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: