Cūku pupu un pekorīno siera salāti (Insalata di fave e pecorino)

Food_Fave_pecorino_Insalata

Sicīliešu zemnieku ēdiens, kas pagatavots no tā, kas šajā sezonā pieejams – svaigām cūku pupām. Pavisam viegli novārītas, pārslacītas ar olīveļļas – balzāmetiķa mērci un pārkaisītas ar pekorīno siera skaidiņām tās pārtop par lielisku piedevu pie gaļas vai zivju ēdieniem vai dārzeņu pamatēdienu, ja papildinātas ar viegli grauzdētu maizi un kādu siera gabaliņu. Tik viegli, ātri, garšīgi un veselīgi.

Nepieciešams:

  • 500 gr izlobītu svaigu cūku pupu;
  • 50 – 100 gr pekorīno siera, sagriezta ļoti plānās šķēlēs (var aizstāt ar sālītu rikotas sieru, fetas sieru);
  • 1 ķiploka daiviņa, smalki sakapāta;
  • bunte svaigu pētersīļu, smalki sakapāti (var aizstāt ar savvaļas fenheli, piparmētru lapiņām vai kaltētu sicīliešu oregano);
  • 4 ēd.k. balzāmetiķa;
  • 4 ēd.k. olīveļļas;
  • sāls, svaigi malti melnie pipari;
  • papildus pēc vēlēšanās – sālītu anšovu filejas gabaliņi, salami desas gabaliņi.

Pagatavošana:

  • cūku pupas izloba no pāksts un liek vārīties pietiekamā daudzumā karsta ūdens apmēram 3 minūtes (blanšē). Uzmanību – cūku pupām ir jāpaliek viegli kraukšķīgām, tās nedrīkst būt mīkstas un jukt ārā! Noskalo zem tekoša auksta ūdens un pilnībā atdzesē;
  • cūku pupas katru pa vienai izloba no to ārējas miziņas jeb apvalka un kārto traukā;
  • pagatavo mērci – olīveļļai pievieno balzāmetiķi, smalki sasmalcinātu ķiploka daiviņu, pētersīļus, sāli, piparus un visu izmaisa;
  • cūku pupas pārlej ar mērci un pārkaisa ar plānās šķēlēs sagrieztiem pekorīno siera gabaliņiem. Pēc vēlēšanās pasniedz ar viegli grauzdētas maizes šķēlēm, kas ierīvēta ar ķiploku.

Labu apetīti!

P.S. Šos pašus salātus sablenderējot ar proporcionāli nedaudz vairāk rīvēta siera un olīveļļas, var pagatavot cūku pupu pesto.

Fave_Insalata con pecorinoFave_Crema e insalata

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.