Pasta ar trapāniešu pesto (Pasta con pesto alla trapanese)

Food_Pasta_pesto siciliano

Pasta ar trapāniešu pesto (itāļu val.: pasta con pesto alla trapanese, sicīliešu dialektā: pasta cull’agghia) ir Sicīlijas rietumos esošās Trapāni pilsētas tradicionāls ēdiens.

Tas tiek gatavots no svaigas pastas jeb makaroniem (busiate – spageti līdzīgi nedaudz resnāki makaroni, kas tiek gatavoti no cieto kviešu miltiem un aptīti ap kociņu) un ļoti aromātiskas svaigas mērces, kas tiek gatavota no vislabākajām vietējām izejvielām neilgi pirms izmantošanas.

Mērces galvenās sastāvdaļas ir baziliks (vasarā arī pāris piparmētru lapiņas), tomāti, mandeles, Nūbijas sarkanais ķiploks, olīveļļa, aitas piena pekorīno siers, pilngraudu jūras sāls un svaigi malti melnie pipari.

Galarezultāts – ļoti aromātisks un garšīgs, bet tajā pašā laikā viegls pirmais ēdiens, kas pēc vēlēšanās var tikt papildināts ar viegli grauzdētu rīvmaizi vai rīvētiem sālītiem tunča ikriem (vēl viens izcilas kvalitātes vietējais produkts!; itāliešu val.: bottarga di tonno).

Papildus pasniedz ceptas baklažānu šķēles vai kartupeļus, ceptas zivis.

Saistītie raksti:

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: