Tunča un kaperu pastēte

Food_ Tuna pate with capers

Ļoti vienkārša un ātri pagatavojama garšas ziņā svaiga, bet tajā pašā laikā izteiksmīga tunča pastēte.

Sicīlijas saliņās, kur tā ir ļoti populāra (piem., Salīnas saliņā, kas ir viena no Eolu jeb Lipāri salām), pastāv neskaitāmas atšķirīgas receptes. Piem., tunča pastēte var tikt pagatavota no tādiem tipiskiem visaugstākā labuma un ļoti aromātiskiem sicīliešu produktiem kā svaiga rikotas siera, marinētiem kaperiem, sālītiem anšoviem, oregāno un citronu sulas.

Nepieciešams:

  • 200 gr konservēta tunča eļļā;
  • 2 ēd.k. sālītu (Salīnas salas) kaperu;
  • 2 marinēti gurķi;
  • 3 ēd.k. majonēzes;
  • sāls, pipari;
  • maize, grauzdiņi, krekeri, u.c.

Process:

  • tunča konserviem notecinām lieko eļļu, pēc tam tunci ievietojam traukā un ar dakšiņu saspaidām viendabīgā masā;
  • kaperus noskalojam zem tekoša auksta ūdens un kopā ar marinētiem gurķiem sakapājam nelielos gabaliņos;
  • visas iegūtās sastāvdaļas sajaucam viendabīgā masā, pievienojam majonēzi, sāli un svaigi maltus melnos piparus pēc garšas. Sajaucam un uz pusstundu ievietojam ledusskapī. Dekorējam ar pāris veseliem kaperiem un pasniedzam kopā ar krekeriem, grauzdētām maizītēm, grauzdiņiem, u.c.

Food_Tuna pate with capers

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: