Mandeļu piena kokteilis ar dažādiem sezonas augļiem ir mans šīs vasaras karsto dienu glābiņš, kas pēcpusdienās pēc kārtīgas peldes un jūras priekiem ne tikai atsvaidzinās un veldzēs, bet būs arī gana sātīgs. Pamēģiniet!
Nepieciešams (4 pers.):
- 4 nogatavojušies persiki, atdzesēti;
- 6 – 8 melones šķēles, atdzesētas;
- pāris piparmētru lapiņas (pēc vēlēšanās)
- pāris ledus gabaliņi;
- mandeļu piens (var aizstāt ar sojas, rīsu vai kokosriekstu pienu, ūdeni, augļu sulām, pienu, kefīru, jogurtu).
Pagatavošana:
- augļus nomazgā, nosusina un uz pāris stundām ievieto ledusskapī atdzist (vēl labāk – atstāj uz visu nakti);
- augļus sagriež mazākos gabaliņos, pievieno piparmētru lapiņas un vienā lielā traukā sablenderē. Pašās beigās pievieno ledus gabaliņus un mandeļu pienu un visu vēlreiz sablenderē līdz izveidojas viendabīga masa;
- pasniedz tiklīdz gatavs.
Labu apetīti!
Saistītie raksti:
- mandeļu piens: https://mysicily.wordpress.com/2013/09/17/latte-di-mandorle/
- baltais deserts jeb mandeļu pudiņš: https://mysicily.wordpress.com/2012/06/15/biancomangiare/
- Avolas mandeles: https://mysicily.wordpress.com/2012/09/21/mandorla-di-avola/
- sicīliešu virtuve: https://mysicily.wordpress.com/2012/08/31/cucina-siciliana/
Leave a comment