Mencas fileja pistāciju garozā (Merluzzo al pistacchio)

Food_Merluzzo al pistacchio

Menca sicīliešu virtuvē tiek izmantota samērā plaši, jo tā ir Tirēnu un Adrijas jūrās izplatīta zivs. Tai piemīt maiga garša un struktūra, tāpēc tā var tikt pagatavota ļoti ātri un ir īpaši piemērota vasaras sezonai (piem., mencas fileja tomātu un garšaugu mērcē, Marsalas vīna mērcē, rullīšos ar dažāda veida pildījumu, rīvmaizes panējumā).

Mencas fileja pistāciju garozā ir viens no šādiem veidiem. Nepieciešamas vien dažas sastāvdaļas un pāris minūšu laika, lai mencas fileju ietērptu zaļas krāsas kraukšķīgā garozā un mīkstums saglabātos maigs un sulīgs. Šis zivs otrais ēdiens noteikti garšos, tāpēc pamēģiniet!

Jāatzīmē, ka Brontes pistācijas ir īpašs sicīliešu produkts, zaļais zelts, iekļauts Slow food kustības sastāvā.

Nepieciešams (4 pers.):

  • 700 – 900 gr mencas, sagrieztas 4 šķēlēs (menca var tikt aizstāta ar jebkuras citas zivs fileju, piem., sudraba metasti, zobenzivi, tunci);
  • 50 – 60 gr nesālītu un nolobītu pistāciju, sasmalcinātu parupjos gabalos;
  • 100 gr rīvmaizes;
  • pavisam nedaudz caciocavallo siera, smalki sarīvēts (pēc vēlēšanās);
  • 1 ķiploka daiviņa, smalki sasmalcināta;
  • olīveļļa;
  • pētersīļi, timiāns, smalki sasmalcināti;
  • sāls, svaigi malti melnie pipari.

Pagatavošana:

  • pistācijas sasmalcina parupjos gabalos;
  • no rīvmaizes, pistācijām, siera, ķiploka, pētersīļiem, timiāna, sāls un pipariem pagatavo viendabīgu panējuma maisījumu;
  • mencas filejas vispirms apvārta olīveļļā (vai sakultā olbaltumā) un pēc tam no abām pusēm panējuma maisījumā, to viegli piespiežot pie filejas gabala;
  • mencas filejas gabalus liek uz sakarsētas pannas vai cepamā trauka, kas izklāts ar cepamo papīru, un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 0C līdz zivs gabali iegūst zeltaini brūnu nokrāsu;
  • pasniedz tiklīdz gatavs, papildinātu ar dažādiem dārzeņiem vai salātiem.

Labu apetīti!

Saistītie raksti:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: