Cigoriņu lazanja ar kūpinātu sieru un šķiņķi (Lasagne al radicchio, provola e speck)

Food_Lasagne_radicchio, provola_speck

Lielisks rudens – ziemas sezonas pirmais ēdiens, kas ne tikai sasildīs māju, bet garšos visiem. Interesants ēdiens, jo viegli rūgtenā cigoriņu garša lieliski sader ar maigo Bešamela mērci un kūpinātu provolas sieru un kūpinātu šķiņķi. Lielisks arī nākamajā dienā!

Nepieciešams (4 pers.):

  • 200 gr lazanjas plāksnes;
  • 500 gr cigoriņu, nomazgāti un sagriezti nelielos gabaliņos;
  • 1 vidēji liels sīpols, smalki sasmalcināts;
  • 250 gr kūpināta provolas siera, sagriezta šķēlēs vai gabaliņos;
  • 100 gr kūpināta šķiņķa, sagriezta plānās šķēlēs;
  • 3 – 4 ēd.k. parmezāna siera, smalki sarīvēts;
  • 75 ml sausa baltvīna (pēc vēlēšanās);
  • olīveļļa;
  • Bešamela mērcei:
    • 750 ml silta piena;
    • 75 gr miltu;
    • 75 gr sviesta;
    • šķipsniņa sāls, svaigi malti melnie pipari un smalki rīvēts muskatrieksts.

Pagatavošana:

  • uz pannas nelielā daudzumā olīveļļas apcep sīpolu. Pievieno sasmalcinātus cigoriņus un apsautē 2 minūtes. Pārslaka ar vīnu un ļauj tam izgarot. Uzmanību – nepārsautēt cigoriņus! Tiem jāsaglabā sava krāsa un jābūt nedaudz kraukšķīgiem;
  • tikmēr pagatavo Bešamela mērci, katliņā izkausējot sviestu, pievienojot miltus un, visu nepārtraukti maisot, viegli apgrauzdējot apmēram 2 minūtes. Turpinot nepārtraukti maisīt (lai neizveidotos kunkuļi), pakāpeniski pievieno siltu pienu (!) un vāra tikmēr, kamēr parādās pirmie burbulīši un masa sāk sabiezēt. Noņem no uguns un pēc garšas pievieno sāli, piparus un rīvētu muskatriekstu;
  • veido kārtojumu: Bešamela mērce – lazanjas plāksnes – cigoriņu masa – kūpināts siers – kūpināts šķiņķis – Bešamela mērce … Atkārto iepriekš minēto secību līdz izmantotas visas sastāvdaļas. Virspusi pārkaisa ar kūpināta siera gabaliņiem un rīvētu parmezāna sieru;
  • liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 0C apmēram 30 – 40 minūtes, pēdējās 5 minūtes cepot grila režīmā;
  • apmēram 5 minūtes ļauj atdzist izslēgtā cepeškrāsnī;
  • pasniedz viegli siltu.

Labu apetīti!

Lasagne_radicchio_provola_speck (2)Lasagne_radicchio_provola_speck (1)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: