Cigoriņu salāti ar apelsīniem un valriekstiem (Insalata di radicchio, arance e noci)

Food_Insalata_radicchio_arance_noci

Laika posmā, kad vieni svētki beigušies un tuvojas nākamie un saulainas dienas arvien biežāk nomaina lietainas dienas, iesaku pamēģināt šos krāsainos, svaigos, vieglos un interesantās garšas salātus. Tie ir viegli salskābi salāti, kas lieliski piemēroti gaļas vai zivju ēdieniem.

To galvenā sastāvdaļa ir lapu cigoriņi jeb viegli rūgtenas garšas sezonas dārzenis, kas tik labvēlīgi iedarbojas uz organismu – attīra no dažādām nelabvēlīgām vielām, bagātīgi satur šķiedrvielas un minerālvielas, piem., kalciju, nātriju, fosforu, kāliju, magniju, dzelzi, cinku. Savukārt, apelsīni bagāti ar C vitamīnu un valrieksti ar veselīgām taukvielām.

Pēc vēlēšanās salātiem var pievienot arī svaigu fenheli, viegli skābenus ābolus, bumbierus, sīpolus, pētersīļus, skaidiņās rīvētu parmezāna sieru, u.c.

Nepieciešams (4 pers.):

  • 500 gr lapu cigoriņu;
  • 3 apelsīni;
  • 50 gr lobītu valriekstu;
  • balzāmetiķis pēc nepieciešamības;
  • olīveļļa pēc nepieciešamības;
  • sāls, pipari.

Pagatavošana:

  • cigoriņu lapas nomazgā zem tekoša auksta ūdens un kārtīgi nosusina. Sagriež nelielos gabalos un kārto salātu traukā;
  • apelsīnus nomizo tā, lai nebūtu to baltās, rūgtās daļas un sadala nelielos gabalos. Pievieno salātiem;
  • izdalījušos apelsīnu sulu savāc traukā un tai pievieno olīveļļu, balzāmetiķi un sāli;
  • salātiem pievieno valriekstus, tos pārslaka ar iepriekš pagatavoto mērci un vienmērīgi izmaisa;
  • pasniedz pārkaisītus ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.

Labu apetīti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: