Rikotas siera mafini (Muffin di ricotta)

Food_Muffin di ricotta

Tik vienkārši, ka var pagatavot bērns. Tik garšīgi, ka garšos visiem. Tik ātri, ka nepaies ne pusstunda un tie jau būs gatavi – silti, mīksti un aromātiski. Bez taukvielām. Pamēģiniet!

Nepieciešams (10 – 12 gab.):

  • 400 – 450 gr rikotas siera, notecināta no liekā šķidruma;
  • 250 gr miltu (daļu aizstāju ar miltos sasmalcinātām mandelēm);
  • 125 gr cukura;
  • 1 ola;
  • piens pēc nepieciešamības;
  • 1 paciņa cepamā pulvera (10 gr), nepilna paciņa;
  • 1 citrons, rīvēta tā miziņa;
  • pēc vēlēšanās – šokolādes gabaliņi, mandeļu skaidiņas;
  • dekorēšanai – pūdercukurs.

Pagatavošana:

  • vienā lielā traukā pavisam viegli sakuļ olu ar cukuru, pievieno izsijātus miltus, cepamo pulveri un rīvētu citrona miziņu. Pakāpeniski pievieno rikotas sieru un pienu pēc nepieciešamības tā, lai galarezultātā izveidotos viegli blīva masa;
  • cepamo trauku iesmērē ar eļļu un pavisam viegli izkaisa ar miltiem;
  • keksiņu formiņas par 2/3 piepilda ar iepriekš pagatavoto mīklu un pēc vēlēšanās to virspusi pārkaisa ar šokolādes gabaliņiem;
  • liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 0C apmēram 20 – 25 minūtes (gatavību pārbauda ar koka irbulīti);
  • pasniedz viegli siltus vai pilnībā atdzisušus un pēc vēlēšanās pārkaisītus ar pūdercukuru.

Labu apetīti!

2 Comments to “Rikotas siera mafini (Muffin di ricotta)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: