Čili mērce (Salsa di peperoncino)

Viegli, ātri un noderīgi!

Rudens – ziemas sezonai ļoti piemērota mērce, ko var pielietot visdažādos veidos, piemēram, smērēt uz viegli grauzdētas maizes, pievienot gaļas mērcei vai pasniegt ar grilētu gaļu.

Lielisks veids, kā cīnīties ar sezonas vīrusiem! Pamēģiniet!

Nepieciešams:

  • 50 gr čili piparu;
  • 400 gr sarkanu saldo piparu;
  • 100 gr cukura;
  • 50 ml sausa sarkanvīna;
  • sāls.

Pagatavošana:

  • čili piparus un saldos piparus nomazgā un atbrīvo no sēkliņām un iekšējā dzīslojuma. Sagriež nelielos gabaliņos;
  • liek katliņā, pievieno visas pārējās sastāvdaļas un vāra uz mērenas uguns liesmas apmēram 30 – 40 min. Sablenderē viendabīgā masā;
  • tiklīdz masa sabiezējusi un vēl karsta, piepilda ar to iepriekš sterilizētos (karstā ūdenī novārītos) trauciņus. Aizskrūvē un apgrieztā veidā ļauj pilnībā atdzist;
  • uzglabā tumšā, sausā vietā un izmanto pēc vajadzības.

Labu apetīti!

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.