Omletes rulete ar rukolas salātiem un salami (Girelle di frittata)

Viegli, ātri un garšīgi.

Lieliska aukstā uzkoda, kura ikreiz iepriecinās ar citādu pildījumu – kūpinātu lasi, tunci, vārīta šķiņķa šķēlēm, salami, šampinjoniem, sieru, rukolas salātiem, zaļajiem lapu salātiem, rupjos gabalos sakapātiem riekstiem, u.c.

Lieliski piemērota pasākumiem brīvā dabā, jo ērti turēt rokās!

Pamēģiniet!

Miltus var aizstāt ar rupjmaizes rīvmaizi!

Nepieciešams (8 pers.):

  • pamatmasai:
    • 6 vidēji lielas olas;
    • 30 gr miltu;
    • 30 gr parmezāna siera, smalki sarīvēts;
    • 1 ķiploka daiviņa, smalki sasmalcināta;
    • sāls, pipari.
  • pildījumam:
    • 250 gr krēmsiera;
    • rukolas salātu;
    • 200 gr plānās šķēlēs sagrieztas salami desas.

Pagatavošana:

  • olas sakuļ, pievieno miltus (rupjmaizes rīvmaizi), sieru, sasmalcinātu ķiploka daiviņu, sāli un piparus;
  • cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru un pavisam viegli nosmērē ar sviestu;
  • lej tajā olu pamatmasu apmēram 1 cm augstumā un nolīdzina to;
  • liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 0C apmēram 15 minūtes;
  • tiklīdz tā gatava, izņem no cepeškrāsns un sarullē ar visu cepamo papīru. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai;
  • atrullē un nosmērē ar krēmsieru, pārkaisa ar rukolas salātiem un noklāj ar salami desas šķēlēm;
  • aizrullē, ietin pārtikas plēvē un uz vismaz 30 minūtēm ievieto ledusskapī;
  • pasniedz apmēram 1 cm biezās šķēlēs sagrieztā veidā.

Labu apetīti!

One Trackback to “Omletes rulete ar rukolas salātiem un salami (Girelle di frittata)”

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.