Cukini rullīši (Involtini di zucchine)

Food_Involtini di zucchine

Krāsaina, garšīga un ļoti viegla vasaras sezonas uzkoda, kuras pildījuma sastāvā var tikt izmantotas visdažādākās sastāvdaļas (piem., rikotas siers, tuncis, šķiņķis, rieksti) un kas var tikt gatavota svaigā vai krāsnī ceptā veidā.

Nepieciešams (4 pers.):

  • 4 vidēji lieli cukini, sagriezti plānās gareniskās šķēlēs;
  • saulē kaltēti tomāti, sagriezti nelielos gabaliņos;
  • sālīto anšovu filejas, sagrieztas nelielos gabaliņos;
  • pavisam nedaudz rukolas salātu, sadalītu mazākos gabaliņos;
  • krēmveida svaigais siers;
  • mocarellas siers, sagriezts nelielos gabaliņos;
  • sāls, svaigi malti melnie pipari.

Pagatavošana:

  • cukīni nomazgā un sagriež plānās gareniskās šķēlēs. Viegli apcep uz pannas vai grila;
  • tomātus, sālīto anšovu filejas gabalus un mocarellas sieru sagriež un rukolas salātus saplēš mazākos gabaliņos;
  • sāk veidot rullīšus – sagrilēto cukini šķēli noklāj uz galda virsmas, uz vienas puses daļas uzsmērē nedaudz krēmveida sieru un kārto uz tā pāris tomātu, anšovu un mocarellas gabaliņus un rukolas salātu glapiņas. Visu pārkaisa ar sāli un pipariem un aizrullē;
  • kārto uz šķīvja un pasniedz kā uzkodu.

Labu apetīti!

Involtini di zucchine

 

One Trackback to “Cukini rullīši (Involtini di zucchine)”

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.