Tunča un kartupeļu rulete (Il polpettone di tonno e patate)

Food_Polpettone di tonno

Ļoti vienkāršs un salīdzinoši viegli un ātri pagatavojams otrais ēdiens, kura galvenās sastāvdaļas ir tuncis un kartupeļi un kas pēc vēlēšanās var tikt papildināts ar citām sastāvdaļām, piem., parmezāna sieru, olīvām, kaperiem, anšoviem, u.c.

Tas var tikt pagatavots vārītā/ tvaicētā un krāsnī ceptā veidā un pasniegts siltā vai aukstā veidā. Ja to gatavo krāsnī ceptā veidā, tad vispirms ruleti no visām pusēm apvārta iepriekš sakultā olā un pēc tam rīvmaizē, kas tai piešķirs nelielu garoziņu.

Tunča un kartupeļu desa ir īpaši piemērota karstām vasaras dienām, jo atdzisusi tā var tikt pasniegta šķēlēs sagrieztā veidā izkārtota uz svaigiem lapu salātiem vai papildināta ar vārītiem (tvaicētiem) dārzeņiem.

Lieliski sader ar mājās gatavotu majonēzi.

Nepieciešams (4 pers.):

  • 320 gr konservēta tunča eļļā, notecināta no liekā eļļas daudzuma;
  • 250 gr kartupeļu, iepriekš novārītu;
  • 50 gr parmezāna siera, smalki sarīvēts;
  • 10 melnās olīvas, sagrieztas nelielos gabaliņos;
  • 50 gr rīvmaizes;
  • 2 – 3 olas;
  • neliela bunte svaigu pētersīļu, smalki sakapāti;
  • sāls, pipari;
  • papildus pēc vēlēšanās – 6 – 7 kaperi, 4 sālīto anšovu filejas, u.c.

Pagatavošana:

  • kartupeļus novāra līdz tie ir pietiekami mīksti un gandrīz pilnībā atdzesē (tie var palikt viegli silti);
  • kamēr vārās kartupeļi, tikmēr tunci notecina no liekā eļļas daudzuma un ar dakšiņu sasmalcina mazākos gabaliņos, parmezāna sieru sarīvē uz smalkās rīves, olīvas sagriež mazākos gabaliņos;
  • pietiekami lielā traukā kārto saspaidītus kartupeļus, tunci, parmezāna sieru, pirms tam atsevišķi sakultas olas, rīvmaizi, olīvas, pētersīļus un pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus. Visu kārtīgi izmaisa līdz izveidojas viendabīga masa;
  • iegūto masu kārto uz cepamā papīra un ar rokām izveido ruleti – desu. Ja to vēlas gatavot vārītā / tvaicētā veidā, tad ruleti aizrullē un tās galus aizsien(ar gumiju) kā konfektes. Savukārt, ja to vēlas gatavot cepeškrāsnī ceptā veidā, tad vispirms ruleti no visām pusēm apvārta sakultā olā un pēc tam rīvmaizē, un tad pārliek pannā, kas izklāta ar cepamo papīru;
  • ruleti liek vārīties pietiekami lielā traukā ar karstu ūdeni un uz mērenas uguns vāra apmēram 30 minūtes vai cep cepeškrāsnī 180 – 200 0C apmēram 25 – 30 minūtes;
  • pasniedz siltā vai pilnībā atdzisušā veidā sagrieztu šķēlēs un izkārtotu uz lapu salātiem vai papildinātu ar vārītiem / vaicētiem dārzeņiem. Lieliski sader ar mājās gatavotu majonēzi!

Labu apetīti!

Polpettone di tonno

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: