Rikotas mīkla dažādām uzkodām (Impasto per girelle di ricotta)

Absolūti lieliska – ļoti ātri pagatavojama, mīksta un garšīga sāļajām un saldajām uzkodām izmantojama mīkla. Šoreiz tai pievienoju šķipsniņu sāls, jo gatavoju sāļās uzkodas (ar cukīni un sieru un mortadellas desu un sieru), bet var pievienot arī cukuru un tad gatavot saldās uzkodas (ar Nutellu, ievārījumu, medu, žāvētiem augļiem, ievārījumu, kanēli, u.c.).

Noderēs vasaras sezonā, pēdējā brīdī saņemot ielūgumu doties izbraucienā brīvā dabā, uz dārza svētkiem vai bērnu ballīti. Lieliski garšo siltā vai aukstā veidā.

Pamēģiniet!

Nepieciešams:

  • 250 gr rikotas siera, notecināta no liekā šķidruma;
  • 400 gr miltu;
  • 120 m piena;
  • 80 ml augu eļļas;
  • šķipsniņa sāls (vai cukura, ja gatavo saldās uzkodas);
  • pēc vēlēšanās – sausais raugs.

Pagatavošana:

  • visas mīklas sastāvdaļas sastrādā viendabīgā masā un izveido bumbu;
  • bumbu ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī uz pāris stundām;
  • mīklu izņem no ledusskapja, pārgriež uz pusēm un izrullē uz miltiem nokaisītas galda virsmas plānā kārtā. Noklāj ar pildījumu pēc vēlēšanās un aizrullē. Iegūto “desu” pārklāj ar pārtikas plēvi un uz brīdi ievieto ledusskapī;
  • “mīklas desu” sagriež apmēram 1 cm biezās ripās un kārto tās uz cepamās pannas vienu otrai blakus;
  • liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 – 200 0C apmēram 15 minūtes;
  • pasniedz tiklīdz gatavs.

Labu apetīti!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.