Siera svētki Vidzini pilsētā

25.aprīlis Itālijā ir atbrīvošanās (no nacisma) svētki (Festa della liberazione), brīvdiena, tāpēc šajā saulainajā dienā nolemjam doties uz Katānijas zonā esošo mazpilsētiņu Vidzini, lai apmeklētu siera svētkus (itāļu val.: Sagra della ricotta e del formaggio di Vizzini).

Svētku galvenais produkts un svētku „karaliene” ir rikotas siers, kas ir ļoti īpašs un slavens tieši šo pilsētu raksturojošs produkts. Tas tiek izmantots un piedāvāts visos iespējamos veidos.

Siera svētki, kas šogad tiek rīkoti nu jau trīsdesmit devīto reizi un ilgst trīs dienas, ir ļoti plaši un kā jau brīvdienā, tos apmeklē ļoti daudz cilvēku.

Īpaši apmeklēta ir svētku zona, kur rikotas siers tiek pagatavots tieši turpat apmeklētāju „acu priekšā”, tādējādi, ļaujot noraudzīties gan tās pagatavošanas procesā, gan arī nobaudīt īpaši kvalitatīvu un svaigu produktu.

Tālāk seko neskaitāmi stendi, kas piedāvā ne tikai dažādus rikotas siera izstrādājumus saldā (piem., cassateddi – zvaigznei līdzīgas formas izstrādājums, kas ir pildīts ar rikotas sieru un ir viens no Lieldienu perioda saldumiem) un sālītā veidā (piem., arančīni – rīsu bumbas – ar rikotas siera un desiņu vai sālītu anšovu pildījumu), gan arī neskaitāmus citus sierus un sicīliešu produktus.

Šī mazpilsētiņa, kurā dzīvo apmēram 6500 cilvēku, ir pazīstama arī kā slavenā rakstnieka Džovanni Vergas (itāļu val.: Giovanni Verga) dzimtā pilsēta.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.