Vista ar aprikozēm (Pollo alle albicocche)

Lielisks otrais ēdiens, kuru jāsāk gatavot iepriekšējā dienā, jo vista vispirms tiek marinēta sarkanvīna etiķa – olīvelļas marinādē kopā ar augļiem, olīvām, kaperiem un dažādām garšvielām, un pēc tam nākamajā dienā cepta, pārslacīta ar baltvīnu un pārkaisīta tumšo cukuru, kas tai piešķir vieglu glazūru.

Aromāts un garša? Pasakains jau cepšanās laikā!

Nepieciešams (4 pers.):

  • 8 nelielas vistas krūtiņas bez kauliem un ādas;
  • 150 – 200 gr svaigu vai žāvētu augļu bez kauliņiem, piemēram, aprikozes, plūmes, dateles;
  • 100 gr olīvu bez kauliņiem;
  • 50 gr sālītu kaperu, izmērcētu aukstā ūdenī;
  • 100 – 125 ml sarkanvīna etiķa vai balzāmetiķa;
  • 50 ml olīveļļas;
  • garšvielas – 4 sasmalcinātas ķiploku daiviņas, 2 tēj.k. oregāno, timiāns, 2 lauru lapas, 1 apelsīna rīvēta miziņa;
  • sāls, svaigi malti melnie pipari;
  • 150 ml baltvīna;
  • 2 tēj.k. tumšā cukura.

Pagatavošana:

  • iepriekšējā dienā lielā traukā liek vistu un visas pārējās sastāvdaļas, izņemot baltvīnu un cukuru, un visu kārtīgi izmaisa. Pārsedz ar pārtikas plēvi un ievieto uz 1 – 2 diennaktīm ledusskapī. Ik pa laikam apmaisa, lai gaļa vienmērīgi izmarinētos;
  • izmarinēto gaļu un visas pārējās sastāvdaļas liek cepamajā pannā, pārslaka ar baltvīnu un pārkaisa ar tumšo cukuru;
  • liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 – 200 0C, līdz gaļa iegūst zeltainu nokrāsu. Cepšanās laikā vairākkārt apgroza;
  • 5 – 10 minūtes ļauj atdzist izslēgtā cepeškrāsnī un pēc tam pasniedz pēc vēlēšanās pārkaisītu ar sasmalcinātiem pētersīļiem.

Labu apetīti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: