Citronu tiramisu bez olām (Tiramisu al limone senza uova)

Vasaras sezonai īpaši piemērots ļoti aromātisks un dzīvespriecīgs deserts, kas atsvaidzina un uzmundrina. Pamēģiniet!

Salīdzinot ar klasisko tiramisu, tas nesatur espresso kafiju (piemērots arī bērniem!) un svaigas olas (vasaras karstumā nav jāuztraucas par salmonelozes izraisītajām komplikācijām), un  ir kalorijām mazāk bagāts deserts (pusi Maskarpones siera aizstāju ar rikotas sieru).

Nepieciešams:

  • dāmu pirkstiņi vai Pavesini cepumi pēc nepieciešamības;
  • sīrupam:
    • 250 ml ūdens;
    • 2 citroni, svaigi spiesta to sula;
    • cukurs pēc nepieciešamības.
  • 250 gr Maskarpones siera;
  • 250 gr rikotas siera;
  • 2 citroni, svaigi spiesta to sula + rīvēta miziņa no 1 citrona;
  • cukurs pēc nepieciešamības.

Pagatavošana:

  • pagatavo sīrupu – pusi ūdens uzsilda un pievieno cukuru. Maisa, līdz tas izkūst. Pievieno svaigi spiestu citronu sulu un atlikušo ūdens daudzumu. Visu vienmērīgi izmaisa;
  • Maskarpones sieru sakuļ ar cukuru, līdz tas izkūst. Pievieno rikotas sieru un turpina kult 1 – 2 minūtes. Pievieno svaigi spiestu citronu sulu un rīvētu miziņu un kuļ, līdz izveidojas viendabīga masa. Ja nepieciešams, pievieno papildus citronu sulu;
  • cepumus no abām pusēm iemērc citronu sīrupā un kārto traukā vienu pie otra. Vieglā kārtā noklāj ar krēmu un atkārto iepriekšminēto procedūru – cepumi – krēms – līdz izmantotas visas sastāvdaļas;
  • trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz pāris stundām vai vislabāk visu nakti;
  • dekorē ar citronu šķēlēm.

Labu apetīti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: