Sudraba metaste kraukšķīgā garoziņā (Spatola gratinata)

Viena no manām iecienītākajām zivīm, kuru gatavoju dažādos veidos. Maiga, tāpēc papildinu ar garšvielām. Šoreiz – pavisam viegli un ātri – cepeškrāsnī cepti filejas gabaliņi viegli kraukšķīgā garoziņā. Lieliski sader ar glāzi vēsa baltvīna!

Nepieciešams (4 pers.):

  • 1 kg zivs filejas, sagrieztas nelielos gabaliņos;
  • 200 gr smalki rīvēta parmezāna siera;
  • rīvmaize pēc nepieciešamības;
  • 2 ķiploka daiviņas, smalki sasmalcinātas;
  • 4 ēd.k. sālītu kaperu, izmērcētu aukstā ūdenī (pēc vēlēšanās);
  • bunte svaigu pētersīļu, smalki sasmalcināti;
  • olīveļļa;
  • sāls, svaigi malti melnie pipari, oregāno.

Pagatavošana:

  • kaperus pārlej ar aukstu ūdeni un ļauj apmēram 10 minūtes nostavēties. Nosusina un sasmalcina;
  • pagatavo pildījumu – rīvmaizi ieber traukā, pievieno sieru, sasmalcinātus ķiplokus, kaperus, pētersīļus, sāli, piparus, oregāno un visu kārtīgi izmaisa;
  • uz galda virsmas izklāj zobenzivs šķēles. Pavisam viegli pārsmērē ar olīveļļu un no abām pusēm apvārta pildījuma masā, ar rokām piespiežot pie zivs;
  • kārto pannā, kas izklāta ar cepamo papīru;
  • liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 0C apmēram 10 minūtes;
  • pasniedz tiklīdz gatavs.

Labu apetīti!

Papildus:

https://mysicily.wordpress.com/2012/10/24/pesce-spatola/

https://mysicily.wordpress.com/2012/10/24/pasta-pesce-spatola/

https://mysicily.wordpress.com/2013/10/22/spatola-involtini/

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: