Sarkanā tunča steiks mandeļu un pistāciju garozā (Tonno in crosta di mandorle e pistacchi)

Viegli, ātri un garšīgi.

Sezonas recepte.

Pāris minūtes darba un lielisks otrais ēdiens gatavs. Papildināts ar svaigiem labu salātiem un glāzi vēsa baltvīna, tas var kalpot kā lieliskas vasaras sezonas pusdienas vai vakariņas (pamatēdiens). Sātīgs!

Nepieciešams (4 pers.):

  • 4 šķēles svaiga sarkanā tunča (steika biezumā);
  • mandeļu skaidiņas pēc nepieciešamības;
  • sasmalcinātas pistācijas pēc nepieciešamības;
  • rīvmaize pēc nepieciešamības (pēc vēlēšanās);
  • 1 citrons, smalki rīvēta tā miziņa;
  • olīveļļa;
  • sāls, svaigi malti melnie pipari.

Pagatavošana:

  • tunča šķēles no abām pusēm apvārta olīveļļā, notecina lieko daudzumu;
  • viendabīgā masā sajauc mandeles, pistācijas un smalki rīvētu citrona miziņu. Ja vēlas, pievieno mazliet rīvmaizi;
  • tunča šķēles no abām pusēm apvārta riekstu masā, to ar rokām viegli piespiežot;
  • kārto pannā, kas izklāta ar cepamo papīru un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī vai uz pannas, līdz kļūst viegli zeltainas no abām pusēm;
  • pasniedz viegli pārkaisītas ar sāli un pipariem un papildinātas ar svaigiem lapu salātiem un glāzi vēsa baltvīna.

Labu apetīti!

Advertisements

One Trackback to “Sarkanā tunča steiks mandeļu un pistāciju garozā (Tonno in crosta di mandorle e pistacchi)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: