Pildītas baklažānu pusītes (Melanzane ripiene)

Lielisks dārzeņu otrais ēdiens, kurš garšos siltā un aukstā veidā. Ja baklažāni ir nelieli, tad viegli un ērti ēst, turot rokās. Piemērots pasākumiem brīvā dabā! Pamēģiniet!

Nepieciešams (4 pers.):

  • 4 nelieli sicīliešu violetie baklažāni;
  • 1 – 2 olas;
  • 1 neliels sīpols, smalki sasmalcināts;
  • 1 ķiploku daiviņa, smalki sasmalcināta;
  • 2 – 3 mocarellas bumbas;
  • mazliet parmezāna siera, smalki sarīvēts;
  • mazliet pekorīno siera, smalki sarīvēts;
  • rīvmaize pēc nepieciešamības;
  • bunte svaigu pētersīļu, sasmalcināti;
  • sāls, svaigi malti melnie pipari.

Pagatavošana:

  • lielā katlā liek vārīties ūdeni, līdz tas sasniedz vārīšanās temperatūru;
  • ievieto veselus baklažānus un vāra apmēram 15 minūtes. Vārīšanās laikā apgroza, lai tie novārītos no visām pusēm. Ļauj pilnībā atdzist;
  • tikmēr uz pannas nelielā daudzumā olīveļļas apcep sasmalcinātu sīpolu;
  • atdzisušos baklažānus pārgriež gareniski uz pusēm un izgrebj mīksto vidusdaļu, nesabojājot miziņu;
  • mīkstumu liek traukā, pievieno apcepto sīpolu, garšvielas un sablenderē viendabīgā masā. Pievieno olas, sieru, rīvmaizi un visu sastrādā viendabīgā masā. Pēc garšas pievieno sāli un piparus;
  • baklažānu pusītes piepilda ar iepriekš pagatavoto pildījuma masu, liek cepamā pannā vienu otrai blakus un katras virspusē iespiež pāris mocarellas siera gabaliņus, kas pirms tam notecināti no liekā šķidruma;
  • liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 0C apmēram 15 – 20 minūtes jeb līdz virspuse iegūst zeltainu nokrāsu;
  • pasniedz tiklīdz gatavas pārkaisītas ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Labu apetīti!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: