Mencas fileja piena mērcē (Merluzzo al latte)

food_merluzzo-al-latte

Lieliskais pamatēdiens, kuru šoreiz gatavoju nedaudz šķidrāku un pasniedzu ar maizi. Pēc vēlēšanās to var gatavot arī ar kartupeļiem, t.i. mencas filejas gabalus sautēt piena mērcē kopā ar kartupeļu šķēlēm. Pienu var aizstāt ar saldo krējumu un kā garšvielas izmantot visdažādos garšaugus, piemēram, lauru lapas, salviju, majorānu, rozmarīnu, timiānu. Turklāt to visu var pārkaisīt ar rīvētu sieru. Pamēģiniet!

Nepieciešams (4 pers.):

  • 4 mencas filejas (izmantoju saldētas);
  • milti pēc nepieciešamības;
  • 1 sīpols, smalki sasmalcināts;
  • 1 ķiploku daiviņa, smalki sasmalcināta;
  • 1 gl piena (vai saldā krējuma);
  • 1 citrons, tā miziņa (pēc vēlēšanās);
  • 1 lauru lapa;
  • pāris salvijas lapiņas (vai majorāna, rozmarīns, timiāns);
  • olīveļļa;
  • sāls, svaigi malti melnie pipari.

Pagatavošana:

  • nelielā katliņā uz lēnas uguns liek karsēties pienu, līdz tas kļuvis karsts, bet nav sasniedzis vārīšanās temperatūru;
  • tikmēr uz pannas nelielā daudzumā olīveļļas apcep sasmalcinātu sīpolu un ķiploku. Pēc brīža pievieno miltos apvārtītas mencas filejas un apcep no abām pusēm, līdz tās kļūst viegli zeltainas;
  • pievieno garšvielas un karstu pienu un, uzliekot vāku, uz lēnas uguns liesmas sautē apmēram 20 minūtes;
  • pasniedz tiklīdz gatavs.

Labu apetīti!

merluzzo-al-latte

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: