Liellopa mēle ar zaļo mērci (Lingua di vitello in salsa verde)

food_lingua_salsa-verde

Arī Itālijā gatavo liellopu mēli un to pasniedz kā uzkodu – plānās šķēlēs sagrieztā veidā, pārslacītu ar zaļo mērci. Pamēģiniet!

Nepieciešams (4 pers.):

  • 1 liellopa mēle (apm.1.4g);
  • 2 nelieli burkāni;
  • 2 selerijas kāti;
  • 2 lauru lapas;
  • 1 neliels sīpols;
  • sāls, veseli melnie pipari;
  • mērcei:
    • 60 gr bunte svaigu pētersīļu, sasmalcināti (daļu var aizstāt ar baziliku);
    • 40 gr maizes mīkstuma (1 – 1.5 šķēles);
    • 2 sālītas anšovu filejas;
    • pāris sālīti kaperi (pēc vēlēšanās);
    • 1 olas dzeltenums, cieti novārīts;
    • 1 ķiploka daiviņa;
    • 25 ml etiķa;
    • 50 – 100 ml olīveļļas;
    • sāls, svaigi malti pipari.

Pagatavošana:

  • liellopa mēli liek vārīties vieglā sālsūdenī kopā ar sīpolu, burkānu, selerijas kātu, lauru lapām un pipariem, līdz tā mīksta (apmēram 2 stundas);
  • maizes mīkstumu pārslaka ar etiķi, izmērcē, nospiež no liekā šķidruma un liek blendera traukā;
  • pievieno pētersīļus, ķiploka daiviņu, olas dzeltenumu, anšovu filejas un kaperus un visu sablenderē viendabīgā masā. Pēc vajadzības pievieno olīveļļu (atkarīgs, cik biezu vēlas mērci), sāli un piparus. Līdz izmantošanas brīdim uzglabā ledusskapī;
  • kad mēle mīksta, to pārliek traukā ar aukstu ūdeni un kamēr tā vēl silta, atbrīvo no ādas. Ļauj pilnībā atdzist;
  • mēli sagriež plānās šķēlēs, kārto uz šķīvja un pārslaka ar zaļo mērci.

Labu apetīti!

lingua_salsa-verde

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: