Pretklepus un pret kakla sāpju dražejas jeb karameles (Caramelle per la gola e tosse)

food_caramelle-per-gola_tosse

Ļoti viegli un ātri pagatavojamas pretklepus un pret kakla sāpju dražejas jeb karameles, kas aukstā un mitrā laikā būs tieši laikā.

To pagatavošanai nav vajadzīga speciāla forma, pietiek ar pirkstu pūdercukurā izveidot bedrītes, kuras pēc tam aizpilda ar karsto karameļu masu un pēc tam ļauj tām turpat atdzist.

Karameles var pagatavot visdažādāko garšu (piem., ar piparmētru vai eikalipta garšu, balzāmu, rumu, kurkumu, čili pipariem), bet galvenais – cukura un šķidruma attiecībai jābūt 2:1.

Nepieciešams (apmēram 25 – 30 gab.):

  • 4 ēd.k. cukura;
  • 2 ēd.k. svaigi spiestas citronu sulas;
  • 1 tējk.kanēļa pulvera;
  • ½ tēj.k. ingvera pulvera;
  • ½ tēj.k. medus;
  • pūdercukurs pēc nepieciešamības.

Pagatavošana:

  • visas iepriekš minētās sastāvdaļas (izņemot pūdercukuru) liek katliņā un, nepārtraukti maisot, vāra, līdz parādās pirmie burbulīši un vēl apmēram 4 minūtes pēc tam. Gatavību pārbauda nelielu daļu karstās masas iepilinot traukā ar aukstu ūdeni. Ja tā sacietē, tad gatava;
  • kamēr masa varās, tikmēr lēzenā traukā ieber pūdercukuru un ar pirkstu izveido nelielas bedrītes;
  • tiklīdz masa gatava un kamēr tā vēl karsta, ar tējkarotes palīdzību aizpilda iepriekš pūdercukurā izveidotās bedrītes;
  • ļauj karamelēm pilnībā atdzist (apmēram 15 minūtes) un pēc tam ar sietiņa palīdzību tās izsijā jeb atdala no pūdercukura;
  • uzglabā hermētiski slēdzamā traukā vēsā un sausā vietā.

Labu apetīti!

caramelle-per-gola_tosse

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: