Ziemassvētku sāļās uzkodas (Girelle di Natale)

food_antipasti_girelle-di-natale

Kādu vakaru gatavojot sicīliešu skačatu jeb slēgta veida pīrāgu, palika pāri mazliet picas mīklas un plānās šķēlēs sagriezta siera. Tamdēļ nolēmu to izmantot lietderīgi un pagatavot kādu sāļo uzkodu.

Absolūti viegli un ļoti, ļoti ātri! Noteikti garšos bērniem!

Nepieciešams:

  • picas mīkla (var aizstāt ar kārtaino mīklu);
  • kūstošs siers, sagriezts plānās šķēlēs;
  • salami vai cita veida desa, sagriezta plānās šķēlēs;
  • olīveļļa.

Pagatavošana:

  • pagatavo picas mīklu, skat.: https://mysicily.wordpress.com/2012/10/30/pasta-per-pizza/
  • galda virsmu nokaisa ar miltiem un izrullē mīklu taisnstūrveida formā pēc iespējas plānākā kārtā. Noklāj ar siera un desas šķēlēm un cieši aizrullē. Sagriež 2 – 3 cm biezās šķēlēs;
  • pannu izklāj ar cepamo papīru un kārto uz tās šķēles vienu otrai blakus;
  • liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 0C, līdz tās kļūst viegli zeltainas;
  • pasniedz tiklīdz gatavas.

Labu apetīti!

antipasti_girelle-di-natale

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: