Fenheļa salāti ar bumbieriem un sieru (Insalata di finocchi, pere e formaggio)

food_insalata_finocchio_pere_formaggio

Rudens sezonas salāti, kurus šajā periodā gatavoju samērā bieži, jo to galvenā sastāvdaļa – fenhelis – mūsmājās garšo it visiem. Viegli un ātri pagatavojami ļoti atsvaidzinoši salāti, kurus ikreiz var gatavot nedaudz atšķirīgi – ar vai bez lapu salātiem un rukolas, ar fenheli vai seleriju kātiem, ar bumbieriem vai āboliem, ar olīveļļas un citronu sulas vai balzāmetiķa un medus mērci, ar visdažādākajiem sieriem. Pamēģiniet!

Lieliski sader ar viegli grauzdētu maizi un sarkanvīnu.

Nepieciešams (4 pers.):

  • 2 fenheļi;
  • 2 bumbieri (vidēji nogatavojušies);
  • 50 gr valriekstu, viegli apgrauzdēti un sasmalcināti parupjos gabalos;
  • 100 gr siera (piemēram, pekorīno, parmezāna, fetas, gorgonzola, Camembert), sagriezta nelielos gabaliņos;
  • olīveļļa + citronu sula vai balzāmetiķis un medus;
  • sāls, svaigi malti melnie pipari pipari.

Pagatavošana:

  • uz sakarsētas pannas pavisam viegli apgrauzdē riekstus. Atdzesē un sasmalcina parupjos gabalos;
  • fenheļus un bumbierus nomazgā, nosusina un sagriež plānās, caurspīdīgās šķēlēs. Pārslaka ar citronu sulu, lai tie saglabātu savu krāsu!;
  • kārto lielā traukā un pievieno sieru un valriekstus;
  • pagatavo mērci – olīveļļai pievieno medu, svaigi spiestu citrona sulu (vai balzāmetiķi), sāli, piparus un visu sajauc viendabīgā masā;
  • salātus pārslaka ar iepriekš pagatavoto mērci un viegli un uzmanīgi izmaisa;
  • pasniedz tiklīdz gatavi.

Labu apetīti!

insalata_finocchio_pere_formaggio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: