Briseles kāposti ar bekonu un ciedru riekstiem (Cavoletti di Bruxelles con pancetta e pinoli)

food_cavoletti-di-bruxelles_pancetta_pinoli-1

Vienkārši, krāsaini, garšīgi un veselīgi, jo Briseles kāposti bagātīgi satur vitamīnus, minerālvielas un šķiedrvielas, jo īpaši C vitamīnu, beta karotīnu un folijskābi, samazina holesterīna līmeni, u.c.

Lielisks dārzeņu pamatēdiens vai piedeva pie pastas, rīsiem, kuskusa, griķiem …. Pēc vēlēšanās var pārkaisīt ar rīvmaizi (kraukšķīgāka efekta iegūšanai) vai pārliet ar Bešamela – siera mērci (krēmīgākam efektam). Lieliski sader ar olu, sieru, sēnēm, jaunajiem kartupelīšiem, u.c.

Nepieciešams (4 pers.):

  • 500 gr Briseles kāpostu, pārgriezti uz pusēm;
  • 100 – 150 gr bekona, sagriezta nelielos gabaliņos;
  • 50 – 75 gr ciedru riekstu (vai mandeļu);
  • 20 – 30 gr sviesta (pēc vēlēšanās);
  • rīvmaize pēc nepieciešamības (pēc vēlēšanās);
  • sāls, svaigi malti melnie pipari.

Pagatavošana:

  • Briseles kāpostus noskalo zem tekoša auksta ūdens, pēc vēlēšanās pārgriež uz pusēm un liek gatavoties tvaicējamā katlā (vai vāra vieglā sālsūdenī), līdz tie gandrīz gatavi (pietrūkst 1 – 2 minūtes; kopējais gatavošanas laiks apmēram 20 – 25 minūtes);
  • tikmēr uz pannas apdrauzdē riekstus, līdz tie kļūst viegli zeltaini;
  • uz pannas izkausē sviestu (pēc vēlēšanās) un apcep bekonu. Pievieno Briseles kāpostus un riekstus un visu apcep 1 – 2 minūtes. Pēc vēlēšanās pārkaisa ar rīvmaizi.
  • pasniedz tiklīdz gatavs kā piedevu vai pamatēdienu.

Labu apetīti!

cavoletti-di-bruxelles-con-pancetta-e-pinoli

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: