Hurmas un riekstu kēkss (Torta di cachi e noci)

food_torta-di-cachi_nocciole

Sulīgs un mīksts izteiktas augļu un riekstu garšas kēkss, ideāli piemērots brokastīm un launagam ar tasi karstas tējas vai kafijas. Pamēģiniet!

Kēksa oriģinālrecepte ir bez piena un olām, tāpēc tas piemērots arī vegāniem.

Pēc vēlēšanās var pievienot tumšās šokolādes gabaliņus, žāvētus augļus un pirms tam viegli apgrauzdētus un parupjos gabalos sakapātus riekstus, u.c.

Nepieciešams (6 pers.):

  • 600 gr nogatavojušās hurmas mīkstuma;
  • 170 gr lobītu riekstu (lazdu rieksti, mandeles, valrieksti), sastrādāti miltiem līdzīgā masā;
  • 150 gr tumšā cukura;
  • 180 gr pilngraudu miltu;
  • 50 gr kukurūzu cietes;
  • 2 olas (pēc vēlēšanās);
  • 8 gr cepamā pulvera;
  • 90 ml sēklu eļļas;
  • 1 tēj.k. kanēļa pulvera;
  • 70 gr tumšās šokolādes, sasmalcinātas gabaliņos (pēc vēlēšanās);
  • 70 gr mandeļu skaidiņu vai pistāciju granulu virspuses dekorēšanai;
  • pūdercukurs virspuses pārkaisīšanai.

Pagatavošana:

  • hurmu izgrebj ar karoti (izņem tās mīkstumu) un sablenderē vai izspiež caur sietu, iegūstot viendabīgu masu;
  • riekstus sablenderē ar pusi cukura, līdz iegūta miltiem līdzīga masa;
  • ja izmanto, tad olas sakuļ ar otru pusi cukura;
  • vienā lielā traukā liek hurmas masu, sasmalcinātos riekstus, izsijātus pilngraudu miltus, kukurūzu cieti un cepamo pulveri, pievieno cukuru, garšvielas, eļļu un visu izmaisa līdz izveidojas viendabīga masa. Pašās beigās iemaisa šokolādes gabaliņus un pievieno pirms tam sakultās olas;
  • cepamo trauku pavisam viegli iesmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem;
  • piepilda ar iepriekš pagatavoto mīklu, nolīdzina un pēc vēlēšanās pārkaisa ar mandeļu skaidiņām;
  • liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 0C apmēram 45 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti;
  • gatavai kūkai ļauj atdzist izslēgtā cepeškrāsnī;
  • pasniedz viegli siltu vai pilnībā atdzisušu ar karstu aromātisku tēju vai kafiju.

Labu apetīti!

torta-di-cachi_nocciole

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: