Hurmas un jogurta krēmveida deserts (Mousse di cachi e yogurt)

food_mousse-di-cachi-e-yogurt

Viens no šī perioda sezonas augļiem ir hurma. Sicīlijā tās nogatavojas un vienlaikus ienākas tik daudz, ka viena ģimene nevar patērēt. Un svaigā veidā tās nav iespējams ilgstoši uzglabāt. Tāpēc tie, kam ir dārzs, vai nu tās pārstrādā ievārījumos un marmelādēs, vai arī dāvina draugiem un paziņām. Tā arī es tiku pie kastes šo vērtīgo augļu.

Šoreiz no pilnībā gatavajām un ļoti mīkstajām hurmām (uzmanību – ir arī tādas hurmas šķirnes, kuras ēd kā ābolus cietā veidā!) gatavoju pavisam vienkāršu un lielisku desertu, kuru nav nepieciešams cept. Turklāt, pēc vēlēšanās to var dekorēt un papildināt ar riekstiem (mandelēm, pistācijām, lazdu riekstiem, valriekstiem), tumšās šokolādes gabaliņiem, kraukšķīgiem cepumiem, karamelizētām auzu pārslām, u.c. Ja nav paredzēts dot bērniem, tad krēmam var pievienot arī rumu vai kādu citu liķieri. Jogurta un hurmas krēmveida masu, kurai pievienots želatīns, var izmantot kūku pagatavošanai (pamatni gatavo no cepumiem un sviesta (klasiski) vai žāvētiem augļiem un ruma / kafijas).

Nepieciešams (4 pers.):

  • 4 hurmas, nogatavojušās un mīkstas;
  • 250 gr bezpiedevu jogurta (var aizstāt ar grieķu jogurtu);
  • 125 gr svaiga rikotas siera;
  • 2 – 3 ēd.k. medus vai kļavu sīrupa (pēc vēlēšanās);
  • 1 tēj.k. rīvētas apelsīnu miziņas;
  • 1 vaniļas pāksts, tās sēkliņas;
  • 10 amaretti (mandeļu) cepumi (var aizstāt ar sasmalcinātām mandelēm, lazdu riekstiem, valriekstiem, kraukšķīgiem cepumiem vai karamelizētām auzu pārslām).

Pagatavošana:

  • hurmas mīkstumu sablenderē ar medu un vaniļas sēkliņām (pāksti pārgriež uz pusēm un ar nazi izņem sēkliņas) viendabīgā masā;
  • otrā traukā sajauc bezpiedevu jogurtu ar rikotas sieru, pievieno rīvētu apelsīna miziņu, medu un visu kārtīgi izmaisa;
  • kārto deserta traukos vienā vai vairākās kārtās: jogurta krēms – hurmas masa – jogurta krēms – … Dekorē ar sasmalcinātiem riekstiem vai cepumiem.

Labu apetīti!

cachi_mercato

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: