Kaneloni ar spinātu – rikotas pildījumu (Cannelloni con spinaci e ricotta)

food_cannelloni_spinaci_ricotta

Kaneloni (itāliešu val.: cannelloni) ir cilindriskas formas pasta / makaroni, kuru galvenā sastāvdaļa ir milti un olas. Jā, jā, tās ir tās pašas klasiskās lazanjas plāksnes tikai citādas formas, tāpēc nav nekāds brīnums, ka gatavošana ir līdzīga – krāsnī ceptā veidā, ar visdažādāko pildījumu un, protams, Bešamela mērci. Taču tas netraucē “ieviest izmaiņas” un eksperimentēt, piemēram, spinātu un rikotas pildījumam pievienojot sasmalcinātus valriekstus. Pamēģiniet!

Nepieciešams:

  • 250 gr kaneloni pastas (1 vesels iepakojums);
  • 500 – 600 gr saldētu spinātu (droši var izmantot arī svaigus), atlaidināti;
  • 500 gr rikotas siera, notecināta no liekā šķidruma;
  • 1 sīpols;
  • 2 ķiploku daiviņas;
  • 1 ola, tās dzeltenums (es izmantoju veselu olu);
  • 100 gr parmezāna siera, smalki sarīvēts;
  • Bešamela mērcei:
    • 50 gr sviesta;
    • 50 gr miltu;
    • 900 ml karsta piena;
    • sāls, pipari, rīvēts muskatrieksts.
  • olīveļļa;
  • sāls, pipari;

Pagatavošana:

  • uz sakarsētas pannas nelielā daudzumā olīveļļas apcep sasmalcinātu sīpolu un ķiploku daiviņas. Pievieno spinātus un visu sautē, līdz tie viegli apsutuši. Ja nepieciešams, nolej lieko šķidrumu. Atdzesē, pārliek uz virtuves dēļa un ar garu nazi sakapā mazākos gabalos;
  • liek atpakaļ uz pannas vai lielā traukā, pievieno rikotas sieru, olu, sāli, piparus, rīvētu sieru (mazliet atstāj vēlāk virspuses pārkaisīšanai) un visu kārtīgi izmaisa;
  • pagatavo Bešamela mērci – katliņā izkausē sviestu, pievieno miltus un, visu nepārtraukti maisot, apgrauzdē apmēram 2 minūtes. Turpinot nepārtraukti maisīt (lai neizveidotos kunkuļi), pakāpeniski pievieno karstu pienu (!) un vāra, līdz parādās pirmie burbulīši un masa sāk sabiezēt. Noņem no uguns un pēc garšas pievieno sāli, piparus un rīvētu muskatriekstu;
  • cepamā trauka pamatni noklāj ar pusi Bešamela mērces un nolīdzina. Pa virsu liek kaneloni vienu otram cieši blakus, kas piepildīti ar pildījuma masu (visvieglāk to darīt, kaneloni turot vertikāli un pa augšējo caurumu liekot iekšā pildījumu). Virspusi vienmērīgi pārlej ar atlikušo Bešamela mērci un pārkaisa ar rīvētu parmezāna sieru;
  • liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 – 200 0C apmēram 30 – 35 minūtes, pēdējās 5 minūtes cepot grila režīmā. Ļauj brīdi atdzist izslēgtā cepeškrāsnī;
  • pasniedz siltu tiklīdz gatavs.

Labu apetīti!

cannelloni_spinaci_ricotta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: