Kartupeļu – sīpolu pica (Pizza con patate e cipolla)

food_pizza_patate_cipolla

Pirmo reizi, kad izdzirdēju vārdu “kartupeļu pica”, izbrīnījos, jo neko tādu nespēju iedomāties. Tagad to gatavoju ik pa laikam un dažādos variantos, gan pavisam vienkāršu – tikai ar kartupeļiem, sīpoliem un garšvielām, gan arī sieru, melnajām olīvām un sālītiem anšoviem. Pamēģiniet, jo tā ir daudz “vieglāka” nekā citas picas un īpaši piemērota tiem, kam negaršo vai nedrīkst tomātu mērci (piem., paaugstināta kuņģa skābe).

Nepieciešams (4 pers.):

  • picas mīklai (2 lielas picas):
    • 500 gr miltu;
    • 300 ml silta piena vai ūdens;
    • 5 – 15 gr svaiga rauga;
    • 1 tēj.k. sāls;
    • 1 tēj.k. cukura;
    • 3 ēd.k.olīveļļas.
  • 4 palieli kartupeļi, sagriezti pēc iespējas plānākās šķēlēs;
  • 2 vidēji lieli sīpoli, sagriezti pēc iespējas plānākās šķēlēs;
  • rozmarīns vai oregano;
  • olīveļļa;
  • sāls, svaigi malti melnie pipari.

Pagatavošana:

  • dubultojušos mīklas masu sadala divās vienādās daļās un kārto ar cepamo papīru izklātā cepamajā pannā pēc iespējas vienmērīgāk. Pavisam viegli nosmērē ar olīveļļu, noklāj ar kartupeļu un sīpolu šķēlēm un pārkaisa ar sāli, pipariem, rozmarīnu vai oregano;
  • liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 220 – 250 C0 apmēram 25 – 30 minūtes jeb līdz kartupeļi un sīpoli ieguvuši viegli zeltainu nokrāsu;
  • pasniedz tiklīdz gatavs gabalos sagrieztā veidā.

Labu apetīti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: