Sarkanās jūras barbes tomātu mērcē (Triglie al pomodoro)

food_triglie-al-sugo

Kad agrā rītā negaidot pie durvīm zvana kaimiņš un stāv ar lielu šķīvi svaigu zivju rokās, tad skaidrs, ka pusdienās nebūs nekas cits, kā tieši zivis. Un tā kā zivju ir daudz, tad kaut kas tiek arī kaķītim!

Jūras barbes var pagatavot dažādos veidos – apvārtītas miltos un fritētas, vai pārslacītas ar baltvīnu un papildinātas ar kaperiem un olīvām, vai arī tomātu mērcē. Šoreiz gatavoju pēdējo variantu. Pēc vēlēšanās tās pasniedz ar kartupeļiem vai svaigiem lapu salātiem.

Neaizmirst, ka jūras barbes ir ļoti maigas un trauslas, tāpēc gatavošanas laikā tās vēlams negrozīt vai ja to dara, tad ļoti uzmanīgi.

Nepieciešams (4 pers.):

  • 12 – 16 jūras barbes;
  • 300 – 500 gr ķirštomātu vai tomātu mērces;
  • 1 neliels sīpols, smalki sakapāts;
  • 2 ķiploku daiviņas;
  • bunte svaigu pētersīļu, smalki sakapāti;
  • pavisam nedaudz sausa baltvīna (pēc vēlēšanās);
  • olīveļļa;
  • sāls, svaigi malti melnie pipari, čili pipari.

Pagatavošana:

  • sagatavo zivis – nokasa zvīņas, iegriež vēderdaļā un izņem iekšas, ar šķērēm nogriež liekās spuras. Noskalo zem tekoša auksta ūdens un nosusina. Uzmanību – darboties uzmanīgi, jo zivis ir ļoti trauslas!;
  • tikmēr katliņā nelielā daudzumā olīveļļas apcep sīpolu un ķiploku daiviņas. Pievieno tomātu mērci vai uz pusēm pārgrieztus ķirstomātiņus. Sautē apmēram 10 minūtes, līdz izdalās viss liekais šķidrums un masa kļūst biezāka. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un sasmalcinātus pētersīļus;
  • kamēr gatavojas mērce, zivis no abām pusēm apvārta miltos un apcep nelielā daudzumā olīveļļas, līdz tās kļūst zeltainas. Pēc vēlēšanās cepšanās laikā pavisam viegli pārslaka ar baltvīnu;
  • apceptās zivis liek pa virsu tomātu mērcei cieši vienu otrai blakus un turpina sautēt apmēram 3 – 4 minūtes. Uzmanību – zivis negroza, bet gan ar karoti tām pa virsu uzliek tomātu mērci!;
  • pasniedz tiklīdz gatavas ar kartupeļiem vai lapu salātiem.

Labu apetīti!

triglie-al-sugo

2 Comments to “Sarkanās jūras barbes tomātu mērcē (Triglie al pomodoro)”

  1. Foršs kaimiņš!🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: