Marsalas vīnā sautēti burkāni (Carote al Marsala)

Food_Carote al Marsala

Vēl viena no tām sicīliešu dārzeņu piedevām, kas ir ne tikai viegli un ātri pagatavojama, bet arī ļoti garšīga.. Tās galvenā sastāvdaļa ir burkāni …. Viegli novārīti vai tvaicēti burkāni, kas pēc tam uz pannas pārslacīti un sautēti Marsalas vīnā. Atsevišķos reģionos šim pašam sautējumam pievieno 2 sālītu anšovu filejas. Pamēģiniet!

Nepieciešams (4 pers.):

  • 1 kg burkānu, nomizoti un sagriezti ripiņās, gareniski, vai mazie burkāniņi;
  • 150 ml sausa Marsalas vīna;
  • 2 ķiploku daiviņas, pārgrieztas uz pusēm;
  • bunte svaigu pētersīļu, smalki sasmalcināti;
  • 50 gr sviesta vai olīveļļas;
  • sāls, svaigi malti melnie pipari, čili pipari.

Pagatavošana:

  • burkānus nomizo, sagriež pēc vēlēšanās ripiņās vai gareniski un liek vārīties vieglā sālsūdenī, līdz tie ir gandrīz gatavi (pietrūkst pāris minūtes). Notecina;
  • nelielā daudzumā sviesta pavisam viegli apcep ķiploku daiviņas (pēc vēlēšanās izņem). Pievieno burkānus un turpina sautēt apmēram 2 minūtes. Pārslaka ar Marsalas vīnu un, palielinot uguns liesmu, ļauj tam izgarot. Pārsedz ar vāku un turpina sautēt, līdz burkāni ir gatavi. Pašās beigās pēc garšas pievieno sāli un piparus un pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem;
  • pasniedz tiklīdz gatavs.

Labu apetīti!

Carote al Marsala

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: