Risoto ar vītinātiem tunča ikriem (Risotto con la bottarga)

Food_Risotto_bottarga

It kā vienkāršs, bet tajā pašā laikā īpašs risoto (tā pamatsastāvdaļa ir vienkāršs risoto ar ķiplokiem, olīveļļu un čili pipariem), kuram īpašo smaržu un garšu piešķir tunča ikri. Vislabāk, ja tunča ikri rīvēti mirkli pirms izmantošanas, tad to garša vēl spēcīgāka, tāpēc iesaku izmantot vesela vītināta tunča gabalu, nevis jau sarīvētus ikrus (pārdod stikla burciņās). Pamēģiniet!

Nepieciešams (4 pers.):

  • 300 – 400 gr risoto pagatavošanai piemērotu rīsu, piemēram, Arborio, Carnaroli;
  • dārzeņu buljons pēc nepieciešamības;
  • 2 ķiploka daiviņas vai neliels sīpolloks, smalki sasmalcināti;
  • ½ glāze sausa baltvīna;
  • 50 gr vītinātu tunča ikru, smalki sarīvēti;
  • bunte svaigu pētersīļu, smalki sakapāti;
  • olīveļļa;
  • čili pipari.

Pagatavošana:

  • pagatavo dārzeņu buljonu, karstā ūdenī liekot vārīties sīpolu, burkānu, seleriju, garšvielas (lauru lapu, piparus, u.c.). Uztur visu laiku karstu;
  • uz pannas nelielā daudzumā olīveļļas pavisam viegli apcep sīpolu un ķiploka daiviņas. Pievieno rīsus un apgrauzdē, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pārslaka ar vīnu un ļauj tam izgarot. Nepārtraukti maisot, pakāpeniski un pēc vajadazības pievieno karsto buljonu. Vāra, līdz rīsi gatavi;
  • tikmēr sarīvē ikrus un sasmalcina pētersīļus;
  • tiklīdz rīsi gatavi, pievieno 2 ēd.k. olīveļļas, pētersīļus un pēc vēlēšanās arī nedaudz ikrus, visu kārtīgi izmaisa;
  • pasniedz karstu! Liek šķīvjos un pārkaisa ar atlikušajiem ikriem.

Labu apetīti!

Risotto_bottargaTonno di Marzamemi_Bottarga

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: