Kalmāri vai sēpijas ar zaļajiem zirnīšiem (Totani o seppia con piselli)

Food_Totani_piselli

Kalmāri, šautras kalmāri, sēpijas (itāliešu val.: calamari, totani, seppia) ….. gliemju klasei piederošas zivis (galvkāji), ko raksturo attīstīta galva un taustekļi.

Vasaras sezonai īpaši piemērotas zivis, jo diētiskas un viegli un ātri pagatavojamas dažādos veidos, piemēram, panētas un fritētas, grilētas, pildītas, u.c.

Šoreiz no tām gatavoju otro ēdienu, ko pasniedzu ar svaigu maizi. Pēc vēlēšanās to var pagatavot arī bez tomātu mērces.

Nepieciešams (4 pers.):

  • 1 kg sēpijas vai šautras kalmāru (itāliešu val.: seppia, totani);
  • 500 gr izlobītu zaļo zirnīšu (svaigu vai saldētu);
  • 1 sīpols, smalki sakapāts;
  • 1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta;
  • 1 gl. baltvīna;
  • 250 ml buljona vai tomātu mērces;
  • bunte svaigu pētersīļu, sasmalcināti;
  • olīveļļa;
  • sāls, pipari, čili pipari.

Pagatavošana:

  • sagatavo zivis, tām izņemot centrālo asaku (mugurkaulu) un novelkot ādu. Noskaļo zem tekoša auksta ūdens. Lielākās sagriežot gredzenos, mazākās atstāj veselas;
  • uz pannas nelielā daudzumā olīveļļas apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno zivis, viegli apcep tās un tad visu pārslaka ar vīnu. Ļauj tam izgarot. Pievieno zirnīšus, buljonu vai tomātu mērci un, uzliekot vāku, sautē apmēram 15 – 20 minūtes. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pēc vajadzības pievieno papildus šķidrumu;
  • pasniedz tiklīdz gatavs.

Labu apetīti!

Totani o seppia con piselli

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: