Aprikožu saldais pīrāgs ar jogurta krēmu (Quiche alle albicocche e crema allo yogurt)

Food_Quiche alle albicocche e crema allo yogurt

Dievinu aprikozes, tāpēc reti kad no tām kaut ko gatavoju. Tās vienkārši tiek apēstas tāpat vien – svaigas!

Šoreiz, izņēmuma kārtā, gatavoju saldo pīrāgu ar aprikozēm un jogurta krēmu. Viegli, ātri un ļoti garšīgi, jo svaigās aprikozes lieliski sader ar maigo, viegli saldo jogurta krēmu. Pamēģiniet! Turklāt, aprikozes var aizstāt ar citiem sezonas augļiem.

Nepieciešams:

  • brisee mīklai::
    • 250 gr miltu;
    • 150 gr sviesta;
    • 65 ml auksta ūdens;
    • 20 gr cukura;
    • šķipsniņa sāls.
  • 8 – 10 aprikozes, pārgrieztas uz pusēm un atbrīvotas no kauliņiem;
  • krēmam:
    • 150 ml piena;
    • 250 ml saldā krējuma (aizstāju ar bezpiedevu jogurtu);
    • 100 gr cukura;
    • 2 olas;
    • 1 vaniļas pāksts, tās sēkliņas;
    • 2 ēd.k. rīsu miltu;
  • dekorēšanai:
    • pūdercukurs.

Pagatavošana:

  • pagatavo brisee mīklu, visas tās sastāvdaļas sastrādājot viendabīgā masā;
  • mīklu izrullē uz miltiem nokaisītas galda virsmas apmēram 0.5 cm biezumā;
  • cepamā trauka pamatni iesmērē ar sviestu un pārkaisa ar miltiem (vai izklāj ar cepamo papīru). Pārklāj ar izrullēto mīklu, to piespiežot pie pamatnes un sānu malām, un ar rulli pārbrauc pāri sānu malām, atdalot lieko mīklas daļu. Pamatni sabaksta ar dakšiņu. Pārklāj ar cepamo papīru, pārber ar riekstiem vai pupiņām un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 0C apmēram 10 minūtes;
  • tikmēr olas sakuļ ar cukuru un vaniņas sēkliņām, līdz izveidojas gaiša un gaisīga masa un cukurs izkusis. Pievieno visas pārējās krēma sastāvdaļas un visu kārtīgi izmaisa;
  • no cepeškrāsns izņem mīklu, noņem cepamo papīru ar riekstiem vai pupiņām un tās virspusi noklāj ar aprikožu pusītēm, to vidusdaļu vēršot uz leju (apaļā daļa uz augšu). Uzmanīgi pārlej ar iepriekš pagatavoto krēmu;
  • liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 0C apmēram 30 – 40 minūtes, pēdējās minūtes cepot grila režīmā;
  • pasniedz viegli siltu vai pilnībā atdzisušu. Pēc vēlēšanās pārkaisa ar pūdercukuru.

Labu apetīti!

Quiche alle albicocche e crema allo yogurt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: