Avokado saldējums (Gelato di avocado)

Food_Gelato di avocado

Absolūti lielisks, viegli un ātri pagatavojams un, pats galvenais, veselīgs deserts (saldējums), kura galvenā sastāvdaļa ir avokado. Jā, jā, – avokado saldējums!

Tas ir viegli zaļš, krēmīgs, saldeni svaigas garšas saldējums un nezinātājam nav nemaz tik viegli uzminēt, ka tā galvenā sastāvdaļa ir avokado.

Ja neesat īstens avokado cienītājs un vēlaties vēl vairāk nomaskēt tā garšu, pievienojiet iepriekš sasaldēta banāna ripas. Tās piešķirs papildus saldumu. Svaigi spiesta laima sula piešķir svaigumu. Dažādas garšas iegūšanai var pievienot vaniļas, piparmētru, mandeļu, šokolādes esences. Pasniedzot dekorē ar sasmalcinātiem riekstiem vai tumšās šokolādes gabaliņiem.

Bez olām un piena.

Nepieciešams (4 pers.):

  • 2 vidēji lieli nogatavojušies avokado (vēlams Hass šķirnes);
  • 2 nogatavojušies banāni, sagriezti šķēlēs un sasaldēti (pēc vēlēšanās);
  • 400 ml kokosriekstu piena (var aizstāt ar jebkuru citu pienu, piemēram, mandeļu pienu, rīsu pienu, u.c.);
  • medus, agaves vai kļavu sīrups pēc nepieciešamības;
  • 1 laims, svaigi spiesta tā sula (var aizstāt ar svaigi spiestu citrona sulu);
  • 1 tēj.k. vaniļas ekstrakta;
  • šķipsniņa jūras sāls.

Pagatavošana:

  • ja izmanto, tad banānus nomizo, sagriež 1 – 1.5 cm biezās ripās un kārto uz šķīvja vienu otrai blakus. Liek saldētavā, līdz tās sasalst (apmēram 4 stundas);
  • sasaldēto banānu ripas kārto virtuves kombainā un sastrādā gandrīz viendabīgā krēmveida masā (vēl jūtami nelieli banānu gabaliņi);
  • avokado pārgiež gareniski uz pusēm, izņem kauliņu un ar karoti izgrebto mīkstumu pievieno banānu masai. Pievieno arī laima sulu, vaniļas ekstraktu, medu un visu sastrādā viendabīgā masā. Pēc vajadzības pievieno pienu. Gatavai masai jābūt kā biezam jogurtam;
  • iegūto masu lej lēzenā metāliskā vai stikla traukā un liek saldētavā uz pāris stundām, līdz masa sasalst (apmēram 4 – 6 stundām). Ik pa laikam visu apmaisa, lai neizveidotos viens liels sasalis gabals;
  • pāris minūtes pirms pasniegšanas izņem no saldētavas un, ja vēlas viendabīgu krēmveida masu, sastrādā ar blenderi. Dekorē pēc labpatikas, piemēram, ar sasmalcinātiem riekstiem.

Labu apetīti!

P.S. Es izmēģināju abus variantus – ar un bez banāna un jāsaka, ka man personīgi (dievinu avokado!) daudz labāk garšoja tīrs avokado saldējums. Maigs un krēmīgs!

Torta_Avocado_lime_cheesecake (1)Avocado_gelatoAvocado_gelato1Avocado_gelato2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: