Rikotas siera saldais sacepums (Ricotta dolce al forno)

Food_Ricotta dolce al forno

Viens, divi, trīs un lielisks rikotas siera sacepums gatavs.

Tas ir maigs, sulīgs un sātīgs deserts, ko var pagatavot aromatizētu ar citronu un pēc vēlēšanās papildināt ar žāvētiem augļiem. Piemērots brokastīm, launagam, desertam!

Nepieciešams (12 pers.):

  • 5 svaiga rikotas siera, notecināta no liekā šķidruma;
  • 200 gr žāvētu augļu bez kauliņiem – rozīņu, aprikožu vai plūmju, izmērcētu Marsalas vīnā vai rumā (pēc vēlēšanās);
  • 100 gr tumšā cukura;
  • 3 – 4 olas (veselas vai tikai olbaltumi);
  • 3 ēd.k. rīsu miltu (var aizstāt ar kartupeļu cieti);
  • 1 citrons, smalki rīvēta tā miziņa;
  • 1 paciņa cepamā pulvera (pēc vēlēšanās);
  • pāris piles vaniļas esences;
  • mazliet sviesta cepamā trauka iesmērēšanai.

Pagatavošana:

  • iepriekšējā vakarā rikotas sieru liek ledusskapī sietveida traukā notecināties no liekā šķidruma;
  • ja izmanto, žāvētos augļus pārlej ar Marsalas vīnu vai rumu un ļauj 10 – 15 minūtes nostāvēties;
  • tikmēr olas sakuļ ar cukuru līdz izveidojas gaiša un gaisīga masa. Pievieno notecināto rikotas sieru, izsijātus miltus un cepamo pulveri, rīvētu citrona miziņu, pāris piles vaniļas esences un visu kārtīgi izmaisa apmēram 10 minūtes ar virtuves kombainu. Pašās beigās pievieno žāvētos augļus un visu vēlreiz kārtīgi izmaisa;
  • cepamo trauku iesmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem;
  • lej tajā iepriekš pagatavoto masu, nolīdzina un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 0C apmēram 35 – 40 minūtes, pēdējās 10 minūtes cepot grila režīmā;
  • ļauj atdzist izslēgtā cepeškrāsnī;
  • pasniedz siltu vai pilnībā atdzisušu gabalos sagrieztā veidā.

Labu apetīti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: