Rikotas siera kotletītes pikantā tomātu mērcē (Polpettine di ricotta al sugo piccante)

Food_Polpettine di ricotta al sugo

Mīkstas un maigas rikotas siera kotletītes pikantā (ar čili pipariem) vai aromātiskā (ar baziliku) mērcē! Šoreiz tās gatavoju pikantā tomātu mērcē, turklāt, pirms tam nedaudz apcepu turpat uz pannas, lai tās no ārpuses būtu mazliet stingrākas. Pēc tam pievienoju tomātu mērci un sautēju, līdz gatavas.

Tikpat labi tās var pasniegt arī kā uzkodu eļļā vai cepeškrāsnī ceptā veidā vai pirmo ēdienu kopā ar pastu jeb makaroniem. Pamēģiniet!

Nepieciešams (4 pers.):

  • kotletītēm:
    • 350 gr rikotas siera, notecināta no liekā šķidruma;
    • 150 gr maizes mīkstuma, smalki sasmalcināta (var aizstāt ar rīvmaizi);
    • 50 gr pekorīno siera, smalki sarīvēts;
    • 50 gr parmezāna siera, smalki sarīvēts;
    • 2 olas, viegli sakultas;
    • 1 ķiploka daiviņa;
    • mazliet svaigu pētersīļu, smalki sakapāti;
    • svaigi malti melnie pipari, rīvēts muskatrieksts.
  • mērcei:
    • 750 ml tomātu mērces;
    • 1 ķiploka daiviņa;
    • pāris bazilika lapiņas;
    • olīveļļa;
    • sāls, čili pipari.

Pagatavošana:

  • svaigo rikotas sieru liek sietveida traukā notecināties no liekā šķidruma ledusskapī uz visu nakti;
  • maizes mīkstumu sasmalcina ar rokām vai mikseri (var aizstāt ar rīvmaizi);
  • vienā lielā traukā liek sasmalcināto maizes mīkstumu, rikotas sieru, pirms tam viegli sakultas olas, rīvētus sierus, sasmalcinātu ķiploka daiviņu, pētersīļus, svaigi maltus melnos piparus un muskatriekstu. Pēc garšas pievieno sāli un visu sastrādā viendabīgā masā. Gatavai masai jābūt mīkstai, bet gana blīvai. Ar viegli miklām rokām veido nelielas kotletītes jeb bumbiņas. Ja tās vēlas pasniegt kā uzkodu, tad vispirms apvārta miltos, tad viegli sakultā olā, līdz visbeidzot rīvmaizē un cep eļļā vai cepeškrāsnī, līdz tās iegūst zeltainu nokrāsu;
  • tikmēr katliņā nelielā daudzumā olīveļļas pavisam nedaudz apcep veselu ķiploka daiviņu. Pievieno tomātu mērci un uz mērenas liesmas turpina sautēt, ik pa laikam apmaisot ar koka karoti. Pēc garšas pievieno sāli un pāris bazilika lapiņas. Es vispirms apcepu kotletītes, lai tās no ārpuses būtu stingrākas un pēc tam pievienoju tomātu mērci;
  • kad mērce ir sākusi vārīties (virspusē parādās burbulīši), liek tajā rikotas siera kotletītes un uz mērenas liesmas turpina sautēt apmēram 10 – 15 minūtes;
  • pasniedz tiklīdz gatavas.

Labu apetīti!

Polpettine di ricotta al sugo

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: