Sāļā drumslatu kūka ar cukini un bekonu (Sbriciolata salata con ricotta, zucchine e speck)

Food_Sbriciolata salata_ricotta_zucchine_speck

Iestājoties pavasarim un arvien siltākām un saulainākām dienām, neizbēgami ir pasākumi brīvā dabā. Tieši tāpēc lieliski noderēs šī sāļā drumstalu kūka, kuru var pagatavot iepriekš un pasniegt aukstu, gabalos sagrieztā veidā.

Nepieciešams (cepamā trauka diametrs 24cm, 8 – 10 porc.):

  • sāļajai mīklai / pasta brisee:
    • 300 gr miltu (izmantoju pilngraudu cieto kviešu miltus Timilia);
    • 125 gr sviesta, auksta;
    • 3 ēd.k. parmezāna siera, smalki sarīvēts;
    • 1 paliela ola;
    • ½ paciņa (6 gr) cepamā pulvera, kas paredzēts sāļajiem izstrādājumiem;
    • ūdens pēc nepieciešamības;
    • šķipsniņa sāls;
  • pildījumam:
    • 300 gr rikotas siera, notecināta no liekā šķidruma (var aizstāt ar stracchino, robiola);
    • 300 gr cukini (2 gab.), sagrieztu nelielos gabaliņos vai strēmelītēs;
    • 150 gr bekona, sagriezta nelielos gabaliņos;
    • mazliet pekorīno siera, smalki sarīvēts;
    • 1 ķiploka daiviņa vai neliels sīpols, smalki sasmalcināta;
    • olīveļļa;
    • sāls, svaigi malti melnie pipari.

Pagatavošana:

  • bekonu un cukini sagriež nelielos gabaliņos;
  • uz sakarsētas pannas nelielā daudzumā olīveļļas pavisam viegli apcep veselu ķiploka daiviņu (pēc tam to izņem) un bekonu. Pēc brīža pievieno cukini gabaliņus un cep, līdz tie kļūst zeltaini. Atdzesē;
  • rikotas sieru liek palielā traukā, pievieno smalki sarīvētu pekorīno sieru, piparus un kārtīgi izmaisa. Pievieno bekona un cukini gabaliņus un visu vēlreiz izmaisa;
  • pagatavo mīklu, visas tās sastāvdaļas sastrādājot drupačveida masā;
  • cepamo trauku pavisam viegli iesmērē ar sviestu un tā apakšējo kārtu izklāj ar mīklas drupačām (izmanto apmēram 60% no kopējā apjoma). Pa virsu liek rikotas siera – cukini – bekona masu. Pārkaisa ar drupašām;
  • liek cepties pirms tam sakarsētā cepeškrāsnī 180 0C apmēram 20 – 30 minūtes;
  • pasniedz atdzisušu, gabalos sagrieztā veidā.

Labu apetīti!

Sbriciolata salata_ricotta_zucchine_speck

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: