Citronu cepumi (Biscotti al limone)

Food_Biscotti al limone

Maigi, mīksti, ļoti aromātiski citronu cepumi, kurus var pagatavot pāris minūšu laikā. Tik viegli, ka tos var pagatavot pat bērns!

Lielisks našķis pie tējas! Košs, dzīvespriecīgs, enerģisks un atspirdzinošs.

Hermētiski slēgtā traukā var uzglabāt vairākas dienas.

Nepieciešams (apmēram 30 gab.):

  • mīklai:
    • 250 – 300 gr miltu (daudzums atkarīgs no tā, cik daudz citronu sulas tika pievienots);
    • 120 gr cukura;
    • 100 gr sviesta;
    • 1 ola;
    • ½ paciņa (8 gr) cepamā pulvera;
    • 1 citrons, rīvēta tā miziņa un svaigi spiesta sula (apmēram 45 – 50 ml);
    • šķipsniņa sāls;
  • dekorēšanai:
    • smalkais baltais cukurs;
    • pūdercukurs.

Pagatavošana:

  • sviestu sakuļ ar cukuru un šķipsniņu sāls, līdz izveidojas pusšķidra masa (sviests izkusis). Pievieno olu un turpina kult vēl mazliet. Pievieno citrona miziņu un sulu, izsijātus miltus, cepamo pulveri un visu sastrādā viendabīgā masā. Iegūto (vēl mīksto) masu pārsedz ar pārtikas plēvi un uz apmēram 1 stundu ievieto ledusskapī;
  • no iegūtās mīklas masas veido nelielas (valrieksta lieluma) bumbiņas, kuras vispirms apvārta smalkajā cukurā un pēc tam pūdercukurā;
  • kārto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 0C apmēram 10 – 12 minūtes. Gatavām tām jābūt viegli dzeltenām, gaišām un mīkstām;
  • pasniedz viegli siltas pārkaisītas ar pūdercukuru. Pilnībā atdzisušas uzglabā hermētiski slēdzamā traukā.

Labu apetīti!

Limoni sicilianiBiscotti al limone

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: