Lazanja ar rikotas sieru un bazilika pesto (Lasagne alla ricotta e pesto di basilico)

Food_Lasagne_ricotta_pesto_mozzarelle

Tikai dažas sastāvdaļas, pavisam maz patērētā laika un lieliskas svētdienas vai svētku pusdienas garantētas!

Lazanja ar krēmu, kas pagatavots no viendabīgā masā sajaukta rikotas siera, bazilika pesto un Bešamela mērces (sviests, milti, piens). Lieliski garšos tajā pašā vai nākamajā dienā siltā vai aukstā veidā.

Pēc vēlēšanās daļu rikotas siera var aizstāt ar spinātiem vai cukīni. Var gatavot ar vai bez Bešamela mērces.

Nepieciešams (12 porc.):

  • lazanjas plāksnes pēc nepieciešamības;
  • 25 kg svaiga rikotas siera (pēc vēlēšanās pusi var aizstāt ar spinātiem);
  • 300 – 350 ml Dženovas pesto;
  • Bešamela mērcei:
    • 750 ml piena;
    • 75 gr sviesta;
    • 75 gr miltu;
    • sāls, svaigi malti melnie pipari, rīvēts muskatrieksts;
  • 500 gr kūstoša siera (izmantoju 5 mocarellas bumbas), sagriezta nelielos kubiņos;
  • mazliet rīvēta parmezāna siera;
  • mazliet rīvmaizes.

Pagatavošana:

  • pagatavo Bešamela mērci, katliņā izkausējot sviestu, pievienojot miltus un, visu nepārtraukti maisot, viegli apgrauzdējot apmēram 2 minūtes. Turpinot nepārtraukti maisīt (lai neizveidotos kunkuļi), pakāpeniski pievieno siltu pienu (!) un vāra tikmēr, kamēr parādās pirmie burbulīši un masa sāk sabiezēt. Noņem no uguns un pēc garšas pievieno sāli, piparus un rīvētu muskatriekstu;
  • lielā traukā liek Dženovas pesto, kam pakāpeniski pa daļām pievieno silto Bešamela mērci un pēc tam rikotas sieru. Visu kārtīgi izmaisa, līdz izvidojas viendabīga krēmveida masa. Pēc garšas pievieno sāli un piparus;
  • veido kārtojumu: mazliet krēmveida masa – lazanjas plāksnes – krēmveida masa – kūstošs siers – lazanjas plāksnes – krēmveida masa … Atkārto iepriekš minēto secību līdz izmantotas visas sastāvdaļas. Virspusi pārkaisa ar rīvētu parmezāna sieru un rīvmaizi;
  • liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 220 0C apmēram 20 – 25 minūtes, pēdējās 5 minūtes cepot grila režīmā;
  • 5 minūtes ļauj atdzist izslēgtā cepeškrāsnī;
  • pasniedz viegli siltu.

Labu apetīti!

Lasagne_ricotta_pesto_mozzarelle

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: