Rikotas siera tiramisu (Tiramisu alla ricotta)

Food_Tiramisu alla ricotta

Lielisks necepts deserts, kuru var pagatavot burtiski 10 – 15 minūšu laikā. Tik vien lai pagatavotu un atdzesētu espresso kafiju un rikotas sieru sajauktu ar cukuru un jogurtu. Bez olām un Maskarpones siera! Lieliska alternatīva klasiskajam tiramisu, kuru var baudīt brokastīs vai launagā!

Ja tiramisu paredzēts bērniem, tad espresso kafijas vietā var izmantot konservētu augļu (persiku, ananāsu) sīrupu un kakao vietā – gabaliņos sagrieztus konservētos augļus.

Nepieciešams (8 porc.):

  • apm. 200 gr cepumu (savoiardi, pavesini);
  • 500 gr svaiga rikotas siera;
  • 170 gr grieķu jogurta;
  • 125 ml bezpiedevu baltā jogurta;
  • pūdercukura pēc nepieciešamības;
  • espresso kafija, atdzesēta;
  • 1 maza glāzīte liķiera – Marsala secco, rums (pēc vēlēšanās);
  • rūgtā kakao pēc nepieciešamības.

Pagatavošana:

  • pagatavo espresso kafiju un pilnībā atdzesē to. Pievieno liķieri un visu kārtīgi izmaisa;
  • pagatavo krēmu, rikotas sieru samaisot ar cukuru, grieķu jogurtu un bezpiedevu jogurtu;
  • sāk veidot kārtojumu sekojošā secībā: kafijā iemērkti cepumi – krēms – izsijāts rūgtais kakao – kafijā iemērkti cepumi… , līdz izmantotas visas sastāvdaļas;
  • pārsedz ar pārtikas plēvi un liek uz pāris stundām nostāvēties ledusskapī;
  • pasniedz gabalos sagrieztā veidā.

Labu apetīti!

Tiramisu alla ricottaTiramisu alla ricotta (1)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: