Krāsnī cepts lasis uz citronu šķēlēm (Salmone su letto di limoni)

Food_Salmone su letto di limoni

Tik vienkārši un garšīgi! Nekas nav jādara, tik jāiesmērē lasis ar garšvielām un jānovieto uz citronu šķēlēm.

Tieši pateicoties citroniem, lasis iegūs lielisku aromātu un garšu un cepamā trauka apakšā izveidosies mērcīte, ar kuru beigās pārliet laša šķēles.

Lieliski sader ar dažādiem dārzeņiem, salātiem, glāzi vēsa baltvīna.

Nepieciešams (4 – 8 pers.):

  • 2 laša filejas gabali;
  • 2 vidēji lieli citroni, sagriezti šķēlēs;
  • svaigas vai kaltētas dilles;
  • ½ gl sausa baltvīna (pēc vēlēšanās);
  • sāls, svagi malti melnie pipari;
  • alumīnija folija.

Pagatavošana:

  • laša filejas gabalus nomazgā zem tekoša auksta ūdens un nosusina ar virtuves papīra dvieļiem. Pavisam viegli iesmērē ar sāli un pārkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem;
  • cepamajā traukā apakšu noklāj ar citronu šķēlēm, kuras pavisam viegli pārkaisa ar dillēm vai novieto kādu diļļu zariņu. Uz citronu šķēlēm liek lašas filejas gabalus, kurus no virspuses pārkaisa ar dillēm. Pārsedz ar alumīnija foliju;
  • liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 0C apmēram 25 minūtes. Ja nepieciešams, cepšanās laikā no sānu malas pievieno nedaudz baltvīnu (tas tāpēc, lai no laša virspuses nenoskalotu garšvielas);
  • pasniedz tiklīdz gatavs, papildinātu ar dārzeņiem, lapu salātiem un glāzi vēsa baltvīna.

Labu apetīti!

Salmone al forno sul limoniSalmone al forno sul limoni1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: