Ķirbju lazanja ar desiņām un kūpinātu sieru (Lasagne con zucca, salsiccia e provola affumicata)

Food_Lasagne_zucca_salsiccia_provola

Nepieciešams (12 porc.):

  • lazanjas plāksnes pēc nepieciešamības;
  • 600 gr ķirbja mīkstuma, iztvaicēta un sastrādāta viendabīgā masā;
  • 500 gr sicīliešu desiņu, bez plēves un sadalītu nelielos gabaliņos;
  • 250 gr kūpināta siera, sagriezta plānās šķēlēs;
  • 100 gr parmezāna siera, smalki sarīvēta;
  • 1 vidēji liels sīpols, smalki sasmalcināts;
  • 1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta;
  • 100 ml sausa baltvīna;
  • Bešamela mērcei:
    • 1 L karsta piena;
    • 100 gr sviesta;
    • 100 gr miltu;
    • sāls, svaigi malti melnie pipari, rīvēts muskatrieksts;
  • virspuses pārkaisīšanai – rīvmaize un rīvēts parmezāna siers.

Pagatavošana:

  • tvaicējamā traukā vai cepeškrāsnī pagatavo nomizotus ķirbju gabaliņus, līdz tie ir mīksti (apmēram 20 minūtes). Nedaudz atdzesē un sastrādā viendabīgā masā;
  • tikmēr desiņas atdala no plēves un sadala nelielos gabaliņos;
  • uz pannas nelielā daudzumā olīveļļas apcep sīpolu un ķiploku, pievieno desiņu gabaliņus un apcep 2 – 3 minūtes. Pārslaka ar vīnu un ļauj tam izgarot;
  • pagatavo Bešamela mērci, katliņā izkausējot sviestu, pievienojot miltus un, visu nepārtraukti maisot, viegli apgrauzdējot apmēram 2 minūtes. Turpinot nepārtraukti maisīt (lai neizveidotos kunkuļi), pakāpeniski pievieno siltu pienu (!) un vāra tikmēr, kamēr parādās pirmie burbulīši un masa sāk sabiezēt. Noņem no uguns un pēc garšas pievieno sāli, piparus un rīvētu muskatriekstu;
  • cepamā trauka pamatni noklāj ar Bešamela mērci, pārējo sajauc ar viendabīgā masā sastrādāto ķirbja mīkstumu. Liek kārtās lazanjas plāksnes – Bešamela mērce – desiņas – kūpināts siers – lazanjas plāksnes …, līdz izmatotas visas sastāvdaļas. Virspusi pārkaisa ar rīvmaizi un rīvētu parmezāna sieru;
  • liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 220 0C apmēram 25 minūtes, pēdējās 5 minūtes cepot grila režīmā;
  • ļauj atdzist pāris minūtes izslēgtā cepeškrāsnī un pasniedz gabalos sagrieztā veidā.

Labu apetīti!

Lasagne_Zucca_salsiccia_provola

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: