Sardīnes ar fenheli, citronu un ciedru riekstiem (Sardine con finocchi, limoni e pinoli)

Food_Sarde_Finocchio_limone_pinoli

Nekad nebūtu domājusi, ka vienkāršas sardīnes un fenhelis kombinācijā ar citrona mīkstuma gabaliņiem (!) var izrādīties tik garšīga uzkoda. Tieši citrona mīkstuma gabaliņi tam piešķir īpašu garšu – vieglu un atsvaidzinošu.

Absolūti lieliska zivju uzkoda vai otrais ēdiens.

Nepieciešams (4 pers.):

  • 400 gr sardīņu (var aizstāt ar anšoviem);
  • 1 fenhelis, sagriezts nelielās daivās;
  • 2 citroni, viens citrons sagriezts šķēlēs, otrs – nomizots un mīkstums sadalīts nelielos gabaliņos;
  • 20 gr ciedru riekstu, viegli apgrauzdēti;
  • bunte svaigu pētersīļu, smalki sasmalcināti;
  • olīveļļa;
  • sāls;
  • papildus – pāris viegli apgrauzdētas maizes šķēles.

Pagatavošana:

  • sagatavo sardīnes, nogriežot tām galvas, izņemot iekšas un galveno centrālo asaku. Noskalo zem tekoša auksta ūdens un nosusina;
  • kārto cepamajā traukā vienu otrai blakus, pārkaisa ar ciedru riekstiem un pārslaka ar olīveļļu;
  • liek cepties pirms tam sakarsētā cepeškrāsnī 180 0C apmēram 10 minūtes;
  • tikmēr karstā ūdenī liek vārīties fenheļa daiviņas apmēram 3 minūtes. Pilnībā nosusina uz virtuves papīra dvieļiem;
  • kad zivis ir gatavas, kārto tās šķīvī uz citrona šķēlēm, papildina ar fenheļa daiviņām un citrona mīkstuma gabaliņiem. Visu pārkaisa ar sāli, sasmalcinātiem pētersīļiem un pārslaka ar olīveļļu.

Labu apetīti!

Sarde_finocchio_limone_pinoli

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: