Krāsnī cepta zeltgalvainā jūras karūsa ar kartupeļiem (Orata al forno con patate)

Food_Orata al forno_patate

Viena no manām mīļākajām zivīm, šoreiz – ļoti vienkāršā, taču ne mazāk garšīgā izpildījumā. Krāsnī cepta jūraskarūsa ar kartupeļiem!

Pēc vēlēšanās kartupeļiem var pievienot arī ķirštomātiņus un rīvētu pekorīno sieru.

Nepieciešams (4 pers.):

  • 4 jūraskarūsas, vēdera daļā pārgrieztas uz pusēm un iztīrītas;
  • 4 – 6 kartupeļi, sagriezti 3 – 4 mm biezās šķēlēs;
  • 2 vidēji lieli sīpoli (pēc vēlēšanās);
  • 4 ķiploku daiviņas;
  • bunte svaigu pētersīļu, sasmalcināti;
  • rozmarīns;
  • olīveļļa;
  • sāls, svaigi malti melnie pipari.

Pagatavošana:

  • zivis vēdera daļā pārgriež uz pusēm un iztīra. Ja vēlas, ar šķēlēm nogriež augšējo spuru. Nokasa zvīņas. Noskalo zem tekoša auksta ūdens un pilnībā nosusina;
  • katras zivs vēdera daļu pavisam viegli iesmērē ar olīveļļu, sāli un pipariem. Ievieto uz pusēm vai ceturtdaļās sagrieztu ķiploka daiviņu un sasmalcinātus pētersīļus;
  • kartupeļus nomizo un sagriež 3 – 4 mm biezās šķēlēs. Liek lielā traukā, pārkaisa ar sāli, pipariem, rozmarīnu, pārslaka ar olīveļļu un visu kārtīgi izmaisa;
  • cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru un kārto uz tās kartupeļus. Tiem pa virsu liek zivis un ja vēlas, arī to virspusi pārklāj ar mazliet kartupeļiem;
  • liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 0C apmēram 35 – 40 minūtes jeb līdz kartupeļi iegūst zeltainu nokrāsu. Pēdējās 5 – 10 minūtes cepj grila režīmā;
  • pasniedz tiklīdz gatavs. Lieliski sader ar glāzi vēsa baltvīna.

Labu apetīti!

Orata al forno_patate

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: