Saldās rikotas siera bumbiņas (Castagnole alla ricotta)

Food_Castagnole alla ricotta. Fritelle di ricotta

Mazas, mīkstas, mutē kūstošas rikotas siera bumbiņas, kas no ārpuses ir viegli kraukšķīgas un pārklātas ar smalko cukuru, pūdercukuru vai medu.

Tās ir fritētas kastaņa lieluma bumbiņas, kas lieliski garšos siltā vai aukstā veidā ar karstu tēju vai kādu no sicīliešu deserta vīniem.

Viens no karnevāla perioda tradicionālajiem saldumiem daudzos Itālijas reģionos, gatavots nedaudz atšķirīgos veidos un saukts dažādos vārdos.

Pamēģiniet, jo pagatavot ir ļoti viegli un noteikti garšos lielākiem un mazākiem bērniem. Mēs taču visi esam bērni, vai ne?

Nepieciešams (8 pers.):

  • mīklai:
    • 500 gr svaiga rikotas siera, notecināta no liekā šķidruma;
    • 2 olas;
    • 150 gr miltu (es izmantoju 100 gr rīsu miltus un 50 gr pilngraudu miltus), izsijāti;
    • 1 ēd.k. cukura (var nelikt vispār);
    • 3 ēd.k. Marsala / Malvasia vīna / vino Santo / ruma;
    • 1 citrons, puse rīvētas tā miziņas;
    • 1 apelsīns, puse rīvētas tā miziņas;
    • 1 tēj.k. cepamā pulvera;
    • vaniļas esence vai vanilīns;
  • eļļa cepšanai (izmantoju zemesriekstu eļļu);
  • dekorēšanai – smalkais cukurs, pūdercukurs vai medus, kanēļa pulveris.

Pagatavošana:

  • visas mīklas sastāvdaļas sastrādā viendabīgā masā un ļauj nostāvēties ledusskapī apmēram 30 minūtes;
  • nelielā katliņā lej eļļu un uzkarsē, līdz ap tajā ievietotu koka irbulīti, izveidojas burbulīši;
  • sakarsētā eļļā vienu pie otra ar tējkaroti liek nelielas mīklas bumbiņas un fritē, līdz tās no abām pusēm iegūst zeltainu nokrāsu;
  • kārto uz virtuves papīra dvieļa notecināties no liekā eļļas daudzuma;
  • kamēr tās vēl ir siltas, pārliek traukā ar smalko cukuru un apvārta no visām pusēm (vai pēc vēlēšanās pārkaisa ar pūdercukuru, vai viegli pārlej ar medu);
  • kārto uz šķīvja, kur tās tiks pasniegtas.

Labu apetīti!

Castagnole alla ricotta. Fritelle di ricotta

One Comment to “Saldās rikotas siera bumbiņas (Castagnole alla ricotta)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: