Kanēļa liķieris (Liquore alla cannella)

Food_Liquore alla cannella

Klasisks rudens – ziemas sezonas liķieris, kuru ļoti viegli pagatavot mājās un skaisti iesaiņotu var pasniegt kā Ziemassvētku dāvanu sev tuviem cilvēkiem. Īpaši ieteicams tiem, kam patīk kanēļa aromāts un garša un Ziemassvētku periods nav iedomājams bez tā!

Pēc vēlēšanās liķieri var papildināt ar pāris krustnagliņām, citronu vai apelsīnu miziņām, vaniļas pāksti.

Gatavu liķieri uzglabā saldētavā. Pasniedz ledus aukstā veidā mazās stikla glāzītēs kā vielmaiņu veicinošu liķieri. Lieliski sader un var izmantot dažādu desertu sastāvā, piemēram, tumšās šokolādes izstrādājumiem, žāvētiem augļiem, cepumiem.

Nepieciešams:

  • 30 gr kanēļa standziņu (apmēram 12 standziņas);
  • 500 ml tīra alkohola jeb spirta;
  • 700 ml ūdens;
  • 400 gr cukura.

Pagatavošana:

  • kanēļa standziņas liek hermētiski slēdzamā traukā, pārlej ar spirtu un liek nostāvēties tumšā un sausā vietā apmēram 3 nedēļas. Ik 3 – 4 dienas trauku nedaudz pakustina;
  • kad 3 nedēļas pagājušas, pagatavo sīrupu – liek vārīties ūdeni, kam pievienots cukurs un, visu nepārtraukti maisot, vāra tikmēr, kamēr cukurs pilnībā izkusis. Atdzesē;
  • tikmēr kanēļa standziņu un stipra uzlējumu izfiltrē caur sietu, kas divkārtīgi pārsegts ar marli un pārlej lielākā hermētiski slēdzamā traukā. Pievieno atdzesēto cukura sīrupu un visu kārtīgi izmaisa;
  • iegūto liķieri sapilda hermētiski slēdzamās stikla pudelēs un novieto nostāvēties tumšā un sausā vietā apmēram 10 dienas. Pēc vēlēšanās pudelē var ievietot vienu veselu kanēļa standziņu;
  • pasniedz aukstā veidā nelielās stikla glāzītēs.

Labu apetīti!

Liquore alla cannellaLiquore alla cannella1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: